Supermodellen Gisele Bundchen påstår det er dårlige familier som skyldes anoreksi. Ikke moteindustrien, som har blitt kritisert for å vise fram syltynne kropper, skriver Reuters.

Sterk familieplattform

— Jeg har aldri lidd av anoreksi. Dette fordi jeg kommer fra en sterk familieplatform. Foreldre er ansvarlige for spiseforstyrrelser hos barna sine. Ikke moteindustrien, sier hun i fredagsutgaven til O Globo newspaper.

Den 26 år gamle supermodellen besøkte tidligere denne uken sitt hjemland Brasil i forbindelse med Fashion Rio Show. Etter at en brasiliansk modell sultet seg i hjel i fjor, har arrangementet begynt å kreve helseattester fra modellene.

Innfører restriksjoner

I september innførte spanske Madrid fashion shows minimumsvekt for sine modeller. Og motetopper i Italia signerte en pakt med italienske myndigheter om å holde sykelig tynne modeller unna catwalken.

Bundchen, også kjent som kjæresten til Leonardo DiCapro, sier også at det å være modell også dreier seg om genetikk.

— Alle vet at normen innen mote er å være tynn. Men unnskyld meg - det er personer som er født med de rette genene for denne profesjonen, sier hun.

Mobbet som barn

Bunchen påstår hun har blitt mobbet som barn for å ha vært for tynn.

— Men i moteindustrien har jeg alltid blitt akseptert. Og jeg har aldri følt meg ensom fordi jeg har stolt på min egen familie, sier hun.

Foto: Scanpix/AP
Foto: Scanpix/AP