ARENDAL: — Her har vi egentlig fått en mulighet som vi ikke visste eksisterte. Når et av de kanskje viktigste bandene gjennom de siste tjue årene gjenforenes er det selvfølgelig stas å ha dem på Hove, sier pressetalsmann for Hovefestivalen, Gaute Drevdal, til fvn.no.

Eneste i Norden

Hove er et av få steder hvor Faith No More skal opptre på sin reunionturné, og er det eneste stedet som er bekreftet i Norden. Gruppa startet opp i 1982 og la opp i 1998. For en snau måned siden meldte Faith No More at de ville gjenforenes for en europaturné sommeren 2009. — Ryktene om en gjenforening har jo versert en liten stund, men jeg tror mange avfeide det i starten med at det er ikke mulig, mener Drevdal.

- Hvilket forhold har du selv til Faith No More?

— Jeg er jo et barn av 90-tallet, og den digger musikalske friheten som de representerer. Det er vanskelig å forestille seg musikken uten band som Faith No More og Red Hot Chili Peppers. For meg er Faith No More en av de store stilskaperne på 90-tallet, sier Drevdal.

Passer konseptet

Drevdal sier videre at Faith No More passer Hovefstivalen som hånd i hanske.

— På Hove er vi opptatt av band som krysser grenser, som bryter sjangere og får folk til å komme sammen. Det er kult å ha et av de originale sjangere-gangsterne på festivalen, sier pressetalsmannen.

Det vil være plass til i overkant av 11.000 tilskuere under konserten.

Det innflytelsesrike bandet spiller en stil som gjerne omtales som eksperimentell alternativ rock.