Avisen The Sun skriver onsdag om privatpersonen Craig Cooper som satte seg ned og begynte å bla gjennom de detaljerte kartene som nå er tilgjengelig av store deler av kloden vår, i jakt på kjente personer. Han mener bestemt at han har funnet bilder av Liam Gallagher på hans lokale pub i Nord-London.

Kjenner ham igjen

Den 36-årige sangeren kan sees sittende sammen med en kamerat om man skriver inn 49 Regent's Park, London, på Googles tjeneste og går ned på gatenivå. Dersom det virkelig er Liam da.

Plott inn adressen og se selv her.

En talsperson for Oasis sier til The Sun at det er «veldig sannsynlig» at mannen på bildet er Liam fordi han og broren Noel (41) var i London i sommer uten mye å ta seg til ettersom England ikke klarte å kvalifisere seg for EM i fotball.

Kjendisfinner Cooper uttaler til avisen:

«Hvis det er én person du kjenner igjen med en øl er det Liam Gallagher».

Sladdet

Cooper har nå startet en Facebook-gruppe for andre som vil bruke fritiden på å lete etter stjerner ved hjelp av Street view; The Google Street Mystery. Gruppen har 164 medlemmer. Kjendisjakt via googlemaps er riktignok en hobby som er tidkrevende og som etterlater seg få sikre bevis.

Alle ansikter på mennesker er sladdet i henhold til Googles regler om privatlivets fred, og det er dermed umulig å slå fast at mannen på bildet er Gallagher. Klager på tjenesten er kommet fra grupper som kjemper for mindre overvåking.

Foto: Google