Oppmerksomheten rundt Pearl Jam og interessen for det kommende albumet fikk et aldri så lite løft da de var musikalske gjester på den aller første sendingen av The Tonight Show med Conan O’Brien 1. juni. Bandet framførte den nye sangen "Got Some".

Album

Nå melder Universal Music at bandets neste album vil være å finne i butikkene 21. september. Navnet på albumet blir "Backspacer", og det blir bandets første siden det selvtitulerte albumet som kom i 2006. Plateselskapet melder at den første singlen blir "The Fixer", og at denne slippes 7. september. Albumet er produsert av Brendan O'Brien, og inneholder elleve låter. Ifølge bandets offisielle nettsider er kontrakten med Sony Music utløpt og bandet gir ut platen på egen hånd i USA, mens Universal tar seg av resten av verden.

Ten

Bandet slo igjennom i 1991 med "Ten", og ble umiddelbart et av de største bandene i grønsjbølgen som feide over verden. Det nevnte albumet ble gjenutgitt i ulike luksusutgaver i år, og også da var det O'Brien som produserte. I et intervju med The Sun nylig beskrev frontfigu Eddie Vedder galskapen med skriveprosessen og at han er avhengig av en viss grad av smerte for å komponere.

– Jeg stoler ikke på kunst som er skapt uten en viss grad av smerte og galskap, uttalte han.

I forbindelse med den nye platen skal bandet besøke fire europeiske byer før de sparker igang den amerikanske turneen.

Her er datoene:

13. august — Rotterdam

15. August - Berlin

17. August Manchester

18. August - London O2 Arena

Her er "Got Some" framført på Tonight Show:

Pearl Jam Got some (new song)

by giorgiolucchese