Dermed er den amerikanske rockeren Alice Coopers planlagte konsert 11. desember på Tampere Areena avlyst.

— Da vi hyrte inn Tammerfors-arenaen for konserten, visste vi ikke at det var en kristen forsamling som eier lokalet. Det snodige er at de selv vil selge alkohol der, men ikke at det skal spilles rockemusikk på arenaen, sier konsertpromotør Kalle Keskinen i Speed Promotion til Radio 957, melder Vasabladet .

Sjokkrockens far

Alice Cooper, hvis egentlig navn lyder Vincent Furnier, er kjent som grunnleggeren av den såkalte sjokkrock-sjangeren, der Marilyn Manson også plasseres.

Furnier startet opp Alice Cooper allerede i 1966, og tok med seg navnet til sin solokarriere, etter at bandet ble oppløst i 1975. Kristen avholdsmann

Alice Cooper poserer gjerne med en boaslange rundt halsen, og pisk eller stav i hånda, og er kjent for sin bruk av sminke. Men selv om han spiller rockemusikk, har Alice Cooper aldri gitt erkjent å stå i ledtog med djevelen.

Etter en fysisk hard og fuktig start på rockekarrieren, har han de siste tjue årene fremstått som en kristen avholdsmann, og har da også opptrådt i Finland gjennom fire tiår.

Seinest i september 2007 holdt Alice Cooper fire konserter i de tusen sjøers land.

Likevel møtte han kristen motbør denne gang.

Nytt konsertsted klart

Leder for Tammerforsarenaen, Harri Wiherhoski sier til Svenska Yle at han har lest i avisene hvilken artist det er snakk om, og at konsertavtalen ikke kan undertegnes.

— Vi hadde aldri trodd at et artist som åpent forteller om sine dypt religiøse holdninger, skulle bli nektet å spille i en konserthall, svarer promotør Kalle Keskinen.

Mandag ble det kjent at det likevel blir Alice Cooper-konsert i Finland 11. desember. Men at den er flyttet til Esbo, på Baronaarenaen.