KRISTIANSAND: — Meningen har helt fra starten vært å skape liv og røre på Torvet. Det skaper også trafikk i restaurantene, så tanken er å gjøre det til et årlig arrangement, sier Henning Vestavik ved Jonas B. Gundersen til fvn.no.

Han representerer en av fire restauranter på Torvet som gjerne ser at det blir litt mer folksomt og enda litt flere restaurantgjester på Torvet om sommeren. Det har de gjort noe med.

For andre år på rad ble konsertserien "Sommer på Torvet" avholdt på Nedre Torv i Kristiansand i år. Arrangementet ble startet opp av Slakter Sørensen, Herlig Land, Glipp og Jonas B. Gundersen i fjor sommer. I år gjentok de suksessen. De har allerede levert en søknad til Kristiansand kommune med forespørsel om å kunne disponere torsdagene i tidsrommet 17. juni til og med 12. august neste år.

Øker omsetningen

  • Målet er å skape god stemning og servere god mat og god drikke på Torvet, samt gjøre Kristiansand til en bedre by og Torvet til et bedre sted å være, sier Vestvik.

I tillegg til økt omsetning for restaurantene. For det svinger ikke bare foran scenen når sommerkonsertene avholdes. Det klinger også i kassen. Arrangementet sørger nemlig for en betydelig økning i omsetningen i en allerede lukrativ periode for restaurantene, nemlig juli-måned.

— Vi øker totalomsetningøkning med 20 prosent i løpet av sommeren, anslår Vestvik ved et raskt regnestykke.

Noe som er alt annet enn nedslående tall.

— Vi hadde ikke forventet at det skulle bli så populært, så vi ble litt tatt på senga - i positiv forstand, smiler han.

Vil utvide konseptet

Mellom 1000 og 1500 personer har benket seg foran scenen på Torvet hver torsdag i juni, juli og august. Nå ønsker arrangørene å utvide konseptet og få plass til enda flere gjester. Håpet er at torvhandlerne flytter til Øvre Torv, eller at de i det minste må flytte vognene sine ved endt arbeidsdag. Dette vil i så fall gjøre at man får hele Nedre Torv til sin disposisjon, og at man kan samle 2000 gjester og tilby 1500 sitteplasser. Og husbandet blir det samme.

— Det blir Radiojam, vårt faste band med musikere fra Kristiansand. Never change a winning team, smiler Vestvik, tydelig fornøyd med bandets brede publikumsappell.

Skal han flikke på noe må det være å kunne imøtekomme folkemengden på best mulig måte.

— Neste år skal bli bedre på å servere, lover han og avventer nå svar fra kommunen på søknaden.