Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker har tidligere møtt veggen, og der dro de med seg mange andre også.

Nå skal de prøve seg på nye leker. «Hvem kan slå Ylvis?», som har premiere på TVNorge i kveld, er ment å være et underholdende familieprogram Det er vanlige nordmenn som utfordres til å konkurrere mot de utsoppelige brødrene.

Penger å vinne

– Øvelsene de skal gjennomføre varierer fra klassiske idrettsgrener som triatlon og høydehopp til spektakulære utfordringer som monstertruckrally og stigeklatring i brannbiler. Klarer noen å overvinne Ylvis-brødrene, kan de stikke av med inntil 1 million kroner, forklarer TVNorge.

– Vi kommer til å være helt overlegne i alle tema relatert til aerodynamikk og det periodiske system, mener Bård.

Fysiske, men redd ball

Vegard forteller at de begge har lang erfaring med fysiske utfordringer:

– Bård har vært redd for ball i årevis. Og selv vurderte jeg en periode å melde meg som grensejeger, flirer Vegard. Han tilføyer at han har fått målt egen lungekapasitet – og oppnådde resultater 38 prosent bedre enn gjennomsnittsnordmannen.

Bård og Vegard har nok med å konkurrere, og har fått med seg Frithjof Wilborn som programleder.

Stuntmann

I kveldens sending er øvelsene blant annet triatlon, brannslukking og monstertruck-kjøring.

Kveldens utfordrer er Thomas Skjørestad (31) fra Sandnes. Han burde være godt rustet til fysiske utfordringer. Han har gått på stuntskole i USA, og nå tar han master i økonomi. Ved siden av studiene jobber han på et senter for autister og har jobbet 10 år som stuntmann i forskjellige filmer og reklamefilmer. Han har vært konkurranseturner i 11 år, var aktiv på ski til han var 16, og bruker nå fritiden til basehopping med vingedress. Andre hobbyer er vekttrening, klatring, surfing, skating/rollerblades, gitar, munnspill og sang. Han har aleneomsorgen for en sønn på åtte år.

Fakta:

Slik forklarer TV Norge programserien:

Formatet er basert på den tyske kjempesuksessen «Schlag den Raab», som er det største gameshowet produsert i Tyskland noensinne. Exporamasenteret på Hellerudsletta er forvandlet til et stort studio og områdene rundt til konkurransearenaer i relativt store proporsjoner. Hver uke i september får en utvalgt deltager muligheten til å utfordre Ylvis i 15 ulike konkurranser.