Tv-psykologen Dr. Phil McGraw var raskt ute da han hørte nyheten om Britney Spears' innleggelse på Cedar Sinai i forrige uke.

Da Spears skulle forlate sykehuset lørdag, fikk hun besøk av Dr. Phil før avreise, visstnok uten å vite om hans ankomst på forhånd.

Det trekket var kanskje ikke så lurt av Dr. Phil som nå får kraftig kritikk av sine kollegaer innenfor psykiatrien.

— Helt utrolig

Kjendisnettstedet TMZ.com har vært i kontakt med åtte psykologer som alle er samstemte i sin dom: Sykehuset skulle ikke ha tillatt noen doktorer som ikke er ansvarlig for pasienten inn på pasientens rom, hvis ikke den innlagte selv har gitt tillatelse om dette.

En psykiater kalte Dr. Phils besøk «påtrengende og upassende», mens en annen uttalte at han er «sjokkert og opprørt» over hendelsen:

— Det er helt utrolig at sykehuset lot Dr. Phil gå inn til Britney. Det er et fullstendig brudd på hennes rettigheter.

«Star struck»

— Et sykehus skal være en trygg plass. Hvis pasienten ikke vil treffe noen, skal ikke den personen inn på rommet – punktum, erklærte en tredje psykolog til TMZ.com.

En annen doktor TMZ.com har vært i kontakt med, mener Cedar Sinai var «star struck» og lot tv-psykiaterens status gå foran reglementet.

Det skal visstnok være Britney Spears' foreldre som tok kontakt med Dr. Phil for å skaffe datteren hjelp. Mandag skal et nytt show av «Dr. Phil» tas opp der både mamma Lynne og pappa James er gjester. Programmet skal sendes i USA tirsdag.

15 min eller en time?

Da Dr. Phil besøkte Britney på sykehuset lørdag, ble visitten etterfulgt av en pressemelding fra psykologen til Entertainment Tonight.

— Mitt møte med Britney og hennes familie på Cedar-rommet i morges gjør meg mer overbevisst enn noen gang på at Britney desperat trenger hjelp, både medisinsk og psykisk. Hun var utskrevet minutter før min ankomst og holdt på å pakke da jeg entret rommet. Vi besøkte henne rundt en times tid før jeg fulgte henne til bilen. Jeg er svært bekymret for henne, skriver Phil McGraw.

Men det er spørs om Dr. Phil overdriver når han erklærer at besøket varte i en hel time. Ifølge TMZ.coms kilder skal møtet mellom Britney og Dr. Phil ha vært over etter 15 minutter, hvor det var sistnevnte som sto for det meste av snakkingen.

Dr. Phil har tidligere fått hard kritikk for å gjøre tv-underholding av folks problemer.