«Hello Goodbye» har vært en kjempeutfordring. Du bruker utrolig mye tid på å vente på noe som kanskje og kanskje ikke skjer. Men når det endelig skjer noe, blir det magisk tv. Jeg er utrolig stolt av resultatet, sier programleder Trine Grung.

10 episoder med sterke historier fra Oslo Lufthavn Gardermoen om avskjed og gjensyn, avreise og hjemkomst er ferdig redigert. Bortsett fra et par innslag, blant annet det om å hente adoptivbarnet i første episode, er alle innslagene laget på sparket.

— Alle som er på en flyplass har en unik historie å fortelle. Jeg har vært på jakt etter de beste.

Store planer

I ett år har Trine Grung vært tilknyttet TVNorge, og kanalen har store planer for henne som sentral tv-personlighet på kvinnekanalen Fem. Det var også veldig mye blest om Trine i fjor, da hun var gjest hos Oprah Winfrey.

— Medietrykket rundt den episoden var så voldsomt at jeg måtte ha uker ferie etterpå, sier Trine og smiler oppgitt. Hardt må det ha vært, for Trine er en person som tilsynelatende stortrives i rampelyset, og hun finnes ikke blyg. I hvert fall ikke mediepersonen Trine.

— Jeg har alltid vært flink å skape blest om de mediejobbene jeg har hatt. Det er ikke sånn som mange tror, at jeg er så ekstremt pr-kåt. Jeg har innsett at omtrent all pr er god pr. Har jeg mange lyttere og seere, blir sjefen glad. Når jeg anstrenger meg for å få oppmerksomhet om meg og programmet, blir det også lettere for meg som frilanser å få nye oppdrag. Ren karrierebygging, altså. I USA ville de elsket meg, men i Norge er det ikke helt stuerent å stikke seg fram på denne måten, smiler Trine.

Gatesmart

Hun var 21 år da hun begynte i Jærradioen i Rogaland. Hun har ingen utdanning, og savner det av og til.

— Men jeg har lært mye av livets skole, er vel det som kalles gatesmart. Så ble Trine programleder for «Poprush» på Petre, flyttet til Oslo og traff landslagsspilleren Jostein Flo. Hun flyttet til Røyken og fikk barn. Da barna Kasper (8) og Frida (6) kom, var Trine hjemmeværende i over fire år. Trine fikk merke at det var et slit å jobbe seg inn i mediebransjen igjen. Hun jobbet nesten ett år som tannlegeassistent før hun endelig fikk en fot innenfor i Kanal1 i Drammen. Hun fikk fort oppslag i lokalpressen. Så en dag sendte hun en e-post til sjefen i Kanal24 og sa at hun var akkurat den programledertypen de trengte for å komme seg på bena etter den trange fødselen.

Trine var tilbake i riksmediene. Så kom tilbudet om å lede «Slankekrigen» på TVNorge. Da TVNorge tilbød henne en toårskontrakt, måtte Trine ta et veivalg: Radio eller tv? Tv vant. Under tvil.

— Radio er det jeg kan best, og jeg elsker nerven ved å være direkte på lufta. På tv må du tenke mer på utseendet, det er mye venting. Men samtidig er tv en større utfordring.

Lede talkshow?

Den ultimate tv-drømmen for Trine Grung er å kunne lede sitt eget talkshow, gjerne et daglig show. Dagbladet.no skrev før nyttår at Fem nå faktisk planlegger et talkshow som skal vises flere ganger i uken.

Showet skal være inspirert av «The View», der programleder Whoopie Goldberg og et fast kvinnepanel møtes for diskutere aktuelle saker. Blant navnene som er nevnt til det norske, rullerende panelet er Karita Bekkemellem, Mina Hadjian, Eli Hagen - og Trine Grung. Men den historien ønsker ikke Trine Grung å kommentere akkurat nå.

— Vent og se - det kommer spennnende saker, lover hun.