ARENDAL: Hovefestivalen skriver i en pressemelding sendt ut fredag at festivalen har solgt fem ganger så mange billetter som på samme tid i fjor.

— Vi tar dette som et tegn på at publikum ikke bare storkoste seg i fjor, men at de også er fornøyde med bookingen så langt, skriver Toffen Gunnufsen pressemeldingen.

Han tror dessuten de har klart å få på plass mindre band som har klart å fange publikums interesse.

— Hvor mange billetter det er solgt totalt er jeg ikke helt sikker på, men jeg tror vi har solgt rundt 10.000, sier Gunnufsen til fvn.no

Hovefestivalen har foreløpig kun lagt ut ukespass for salg, og siden festivalen regner om alle billettene til dagsbilletter, tilsier litt enkel hoderegning at de har solgt rundt 2000 festivalpass hittil.

Lover hovedartister til uka

I samme pressemelding skriver festivalen at to større hovedartister vil bli offentliggjort neste uke. Hvilke artister det dreier seg om ønsker Gunnufsen ikke å kommentere.

Det er også klart at festivalen flytter på seg en dag. Nye datoer er 23.-27. juni, noe som betyr at Hovefestivalen braker løs sankthansaften.

— Festivalen er en del av en internasjonal konkurransesituasjon, og vi må tilpasse oss artistenes tilgjengelighet. I fjor gikk festivalen fra tirsdag til lørdag, mens den i år vil vare fra mandag til fredag, sier Gunnufsen og legger til:

— Noen artister er lettere å få midt i uka, og vi vil heller ha en bedre mandag enn en dårlig lørdag. Mange artister spiller andre og større festivaler i helgene, sier han.