ARENDAL: Hilde Marie Kjersem, Rasteira og Combo Candombe har alle sagt ja til å dele sin musikk med festivalpublikumet i Arendal den siste uka i juli.

Forrige uke presenterte festivalledelsen Kjetil Grande og Hilde Hefte som nye artister under en pressekonferanse i Kristiansand. I dag ble en ny bunke artister sluppet.

Vestlandsjazz

Jazz og bluesfestivalen i Arendal satser svært tungt på årets festival, og har signert en lang rekke svært interessante artister.

Hilde Marie Kjersem fra Ålesund ble i dag klar for festivalen. Kjersem har studert musikk og tidligere gitt ut to jazzplater.

— Ålesundsjenta Hilde Marie Kjersem har studert sang og komposisjon på musikkhøyskolen og gitt ut to plater som definitivt smakte av jazz, bl.a albumet Twelve o’clock tales sammen med jazzgitarguru og lærer Jon Eberson, heter det i pressemeldingen.

Combo Candombe under ledelse av den meksikanske etnomusikolog Alejandro Huidobro kommer også til Arendal.

— Combo Candombe – salsa i grenseland er en musikalsk ekspedisjon inn i det dypeste av Latin-Amerika, skriver festivalen

Ukjent reggae

Det bergensbaserte bandet Rasteira presenterer blant annet ukjente reggae-tradisjoner.

— Rasteira holder til i Bergensdistriktet og preges av den intense og karismatiske vokalisten Lelo Bala fra Bahia, Brasil. Det glitrende bandet spiller en tung roots-reggae fra Jamaica og Brasil, skriver festivalen i pressemeldingen om Rasteira.

Kjetil Grande, Sondre Lerche, Knut Reiersrud, John Mayall og Kristin Asbjørnsen er blant de andre artistene som er klar for årets festival.