BERGEN: Amy Winehouse, hennes ektemann og hennes frisør skulle etter planen møte i Gulating lagmannsrett fredag.

Ifølge rettens formann er saken utsatt på grunn av Amys ektemann Blake Fielder-Civil allerede er varetektsfengslet i England, og skal møte i en engelsk domstol på fredag.

Lagmannsretten mener saken ikke vil bli fullstendig opplyst uten at alle de tre siktede kan møte, og utsatte dermed ankesaken.

Ba om utsettelse

Opprinnelig ba artistens norske advokat, Ole Kvelstad, om at saken skulle bli utsatt fordi saken ikke er forkynt for de tre britene på riktig måte.

— Politiet har sendt postforkynning. Den har ikke mine klienter mottatt. Jeg vet ikke hvilken adresse forkynningen er sendt til, men den har i hvert fall ikke nådd mine klienter, sier Kvelstad.

Retten mener det ikke var nødvendig å ta stilling til om de tre var lovlig innkalt, siden saken likevel blir utsatt på grunn av Fielder-Civils stevnemøte med det britiske rettssystemet.

Pågrepet i fjor

De tre ble pågrepet på Hotell Norge i oktober i fjor, og tilbrakte en natt i politiarresten. De skal ha røyket marihuana på hotellrommet, og var i besittelse av syv gram av det narkotiske stoffet da politiet dukket opp.

I ettertid har Winehouse hevdet at hun ikke forsto hva hun skrev under på da hun vedtok en bot på 4000 kroner for oppbevaring av narkotika. Hun hever at hun verken fikk tilbud om advokat eller tolk.