— Konserten blir en fin, men litt streng avslutning på jula. Musikken handler om forsoning, men også om det som irriterer og går inn på en. Så litt kjefting blir det jo, ler Rikard Klungland.

Tredje juledag spiller han og resten av Subtrees sin årlige julekonsert på På Hjørnet. Elektropop-bandet fra Kristiansand har spilt sammen siden 2002, etter å ha vært nedlagt siden slutten av nittitallet.

NYTT MATERIALE

På konserten spiller de materiale fra sin fjerde plate, som de for tiden spiller inn hos produsent Stein Roger Sordal.

— Musikken vår har blitt roligere med årene. Vi er jo gamle nå, nærmer oss 40. Tekstene er ikke så sinna lengre, de handler mer om å akseptere ting som de er, sier vokalist og låtskriver Klungland.

Men han har ikke lagt aggresjonen helt på hylla.

— Jeg skriver når jeg har mine sorte hunder på besøk og er i slett humør. Subtrees blir på en måte min psykolog, der jeg får utløp for frustrasjon, sier han.

RÅD FRA BESTEMOR

Plateinnspillingen er etter planen ferdig i mars, og plateslippet planlagt til sommeren. Tittelen blir noe i nærheten av: ”Do not await the holy ghost to crash down in your backyard.», forteller Klungland.

— Det handler om at man må jobbe for ting. Ingenting kommer av seg selv. Det lærte jeg av bestemor, sier han.

På mandagens konsert spiller Rikard Klungland (vokal), Harald Mersland (bass), Petter Gordon Jensen (trommer), Laila Pandemonium (vokal) og Ravn Revheim (gitar). Lysdesigner Bjørnar Skutlaberg styrer lyset.