Annie blir gjestedommer under Idol-audition i Stavanger neste uke, skriver bt.no. Grunnen er at Tone Damli, som er fast dommer, nylig ble mamma.

Annie flyr dermed fra hjemmet sitt i Berlin for å dømme unge og håpefulle sangere på Idol-audition i Stavanger Konserthus neste uke.

— Jeg tror dette blir kjempegøy! Jeg har jo jobbet i musikkbransjen i mange år nå, på begge sider, både som artist og som låtskriver for andre. Dette blir en ny og spennende utfordring, og jeg gleder meg veldig til å få være med på å oppdage potensielle artister, sier Annie i en pressemelding.

Annie (f. Anne Lilia Berge Strand i 1977) vokste opp i Kristiansand, men flyttet i tenårene til Bergen, og ble en sentral del av det suksessrike elektronica-miljøet i byen. Gjennombruddet kom i 2004 med albumet «Anniemal» som inkluderte låter som «The greatest hit» og «Chewing Gum».

Senest skapte hun oppmerksomhet gjennom videoen og låten «Russian Kiss», laget sammen med kunstneren Bjarne Melgaard, som var protest mot den homofiendlige politikken til President Vladimir Putin i forlant av OL i Sotsji.