KRISTIANSAND/OSLO: Fjellvang, som i fjor ble kjent gjennom sin deltakelse i sangprogrammet The Voice på TV 2, fremførte lørdag låta «Made of Glass», skrevet i samarbeid med tidligere MGP-vinner, Kjetil Mørland fra Grimstad.

– Det er veldig gøy å ha kommet så langt, sa hun før avgjørelsen falt lørdag kveld.

Kjærlighet

– Vi ville skrive om noe som folk flest kunne relatere seg til. Kjærlighet er en av disse tingene. Noen ganger kan kjærlighet være sårbar og vanskelig, og knuse lett som glass. Det er det sangen handler om, fortalte Fjellvang til Fædrelandsvennen i forkant av lørdagens sending.

Sofie Fjellvang under lørdagens opptreden Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK

Melodi Grand Prix har en spesiell betydning for Sofie Fjellvang. Hun har søkt om å bli med på MGP to ganger før, men uten å lykkes.

Gullduellen

Fjellvang var lørdag i duell med Kim Wigaard. De to kjempet om å synge i «gullduellen» mot Maria Mohn, som på sin side danket ut Alexandra Joner i kveldens andre duell.

Etter at seerstemmene hadde blitt talt opp, ble det klart at Fjellvang gikk videre til «gullduell». Den vant hun også. Dermed er hun klar for den store finalen, og er en av artistene som fortsatt har sjansen til å få representere Norge i Eurovision senere i år.

– Hvordan har du det nå, spurte programlederen.

– Det føles veldig bra. Den første jeg skal ringe til nå er mannen min, svarte Sofire Fjellvang da hun fikk gullbilletten til finalen.

Støtte hjemmefra

Hjemme i Kristiansand hadde 21-åringen støtte fra venner og familie som hadde benket seg på Kvadraturen videregående skole for å følge Fjellvang.

Ektemann Henrik sa følgende på NRK-sendingen etter konas første opptreden for kvelden:

– Vi er utrolig stolte og imponert over henne. Hun har nok vært litt nervøs i forkant.

Venner og familie samlet seg på Kvadraturen videregående for å heie på Sofie Fjellvang. Foran fra venstre: Geir Arne Fjelvang, Hellen Fjellvang, Rebekka Fjellvang Avtjern med Levi (7) og Iben (4) pluss Filippa (2) i vogna bak. I midten fra venstre sitter Tom Erik Hjemlestad, Fredrik Fjellvang, ektemannen Henrik Høyland, pappa Frank Roar Fjellvang og mamma Elfi Fjellvang. Bak fra venstre sitter Per Gunnar Stølen, Pia Jørgensen, Solveig Hjemlestad, Tom Hjemlestad, Hege Voreland og Anstein Voreland. Foto: Jan Oddvar Eide

– Sykt spennende

Familien i Kristiansand var minst like nervøse som Sofie i Oslo.

– Sykt spennende, var karakteristikken familien ga før Sofie gikk på scenen.

– Dette er bare kjempegøy. Sofie har drømt om dette i lang tid, helt siden hun så Kjetil Mørland på Grand Prix for seks-syv år siden, forteller pappa Frank Roar Fjellvang som var sammen med familie og venner på Kvadraturen videregående skole i Kristiansand for å følge datteren direkte og heie henne fram til seier.

– Vi har alltid tenkt at Sofie er helt spesiell. Hun har alt som skal til. Jeg er sikker på at hun kan klare det, sier Fjellvang.

– Lettet

Han hadde også merket seg at anmeldere og bookmakere hadde datteren som favoritt før lørdagens kvalifiseringsrunde til finalen, uten at han tok seieren på forskudd av den grunn. Da finaleplassen var sikret, var det en lettet pappa Fædrelandsvennen snakket med.

– Dette er en lettelse. Vi har vært utrolig spent, for det er hard konkurranse. Så blir det en ny thriller under finalen. Men akkurat nå er vi kjempeletta. Dette er bare veldig gøy. Så skal vi la det synke inn, og gleder oss til å snakke med Sofie om litt, sier pappa frank Roar Fjellvang.

Familie og venner fulgte spent med på storskjermen da Sofie Fjellvang entret scenen i lørdagens delfinale til Melodi Grand prix. Foto: Jan Oddvar Eide

Terningkast

VGs anmelder var ikke like imponert over opptredenen til sørlandsjenta og ga den terningkast 2, med følgende begrunnelse:

«Fremføringen bærer preg av overtenning og manglende vokalkontroll, noe som fører til at lytteropplevelsen blir direkte ubehagelig. Synd, for dette kunne blitt skikkelig bra.»

VGs lesere var imidlertid langt mer positive og ga i snitt Fjellvang terningkast 4 – best av alle kveldens deltakere.

Hør låta «Made of Glass» her:

Her kan du se Sofies opptreden på NRK lørdag kveld: