— Det har vært ganske skummelt at forventningene har vært så høye til det som skal skje, sier Emilie Nicolas på telefon til Fædrelandsvennen.

Hun er i Volda, og skal gjøre konserter i Stavanger og Bergen før turen kommer til Kristiansand.

- Overgår hypen

Norge fikk virkelig øynene opp for Emilie Nicolas da hun kom med den oversatte versjonen av «Pstereo» av Dum Dum Boys i fjor. Forventningene var skyhøye til debutplata, «Like I’m A Warrior», og landets største aviser har trillet både terningkast fem og seks for plata.

Aftenposten mener at hun overgår hypen, og Dagens Næringsliv mener plata står til gull. Dagsavisen mener at dette er «lyden av en lysende fremtid» og Bergensavisen mener at Emilie Nicolas allerede snuser på en Spellemannprisnominasjon.Fædrelandsvennens musikkanmelder Rune Slyngstad kalte plata «årets beste debut».

— Det er noe av det mest lovende vi har hørt av en norsk debutant på veldig lenge. Jeg vil tro at dette bare er starten for henne, og det er en veldig god start, sier Slyngstad.

- Ikke spesielt gøy

Emilie Nicolas var slett ikke forberedt på all oppmerksomheten «Pstereo» fikk:

— Det var bare en sang jeg lagde til Pstereo-festivalen. Jeg tenkte aldri at det skulle bli noe ut av det, sier hun.

- Hvordan har dette året vært for deg?

— Det har ikke vært spesielt gøy. Det er veldig lett å tenke at en takler alt på en lett måte, men så blir en ganske satt ut av å være på tv. Alle de tingene en ikke tenker er så farlig, blir skummelt når det plutselig er din tur.

- Kjenner du fremdeles på presset?

— Ja, men jeg skjønner nå at jeg bare må gjøre ting - og så vil jeg bli vant til det etter hvert. Og så tror jeg at jeg legger en del press på meg selv fordi jeg vil at det skal bli bra.

Fremover blir det mye spilling, både i Norge og utlandet.

Redd for påvirkning

Emilie Nicolas begynte å spille piano som seksåring og å synge som 11-åring. Hun har en bachelor fra Musikkonservatoriet i Trondheim, og elsker jazz. Men hun er redd for at hun skal bli for påvirket når hun hører på andres musikk.

— Hjernen suger mer til seg enn man tror. Når jeg lager musikk vil jeg at det skal være noe som kommer fra meg, forklarer hun.

Hun har skrevet mye selv på debutalbumet, blant annet «Grown up» som er en hyllest til faren hennes.

— Jeg har lenge prøvd å lage en låt om forholdet mitt til pappa, men plutselig en kveld så kom alt ned. Noen tror at den handler om at jeg var redd for å flytte hjemmefra, men den handler bare om å være glad i noen.

Influensa

Lørdag ser vi Emilie Nicolas på Tollboden. Hun mener hele bandet på fire skal være klare selv om samtlige har slitt med sykdom:

— Vi fikk influensa hele gjengen da vi spilte i Danmark, men nå er det bare én som fortsatt er syk. Vi skal nok være på topp til lørdag.

- Hva kan publikum forvente seg?

— Det blir mye fra debutplata, og så spiller jeg to nye låter, «Paulette» som er navnet til bestemoren min, og skrevet til henne, og «Cloudy».