— Det var helt surrealistisk å både møte og jobbe med Snoop Dogg. Han var akkurat som jeg håpet på, nemlig like kul og laidback som han blir fremstilt, forteller Tshawe Baqwa til Fædrelandsvennen.

Snoop Dogg, eller Snoop Lion som han kalte seg da, under Hove-festivalen i 2012. På vei inn til landet ble artisten stoppet med 8 gram hasj. Han gjennomførte konserten og spurte publikum: - Norway, are you smoking weed? Foto: Jon Anders Skau

Han referer til samarbeidet som oppstod i 2013, da Snoop Dogg (da kalt Snoop Lion) valgte å bli med på Madcons reggae-inspirerte låt «Is You With Me». Tshawe følte seg temmelig starstruck da han spilte inn musikkvideo med superstjernen i idylliske Kroatia sommeren 2013. Men superstjerne-nykker var ikke å spore i raplegenden:— Han var bare helt genuin og hyggelig mot oss, og svært sjenerøs med tiden han disponerte. Det var et utrolig fint møte med en levende legende som har inspirert meg i mange år, sier Tshawe, som også har jobbet med andre amerikanske storheter som Kelly Rowland, Rick Ross og Ludacris.

Kick Scene

Tshawe Baqwa slapper av i lobbyen på Clarion Hotel Ernst torsdag ettermiddag. Foto: Kristian Hole

Fædrelandsvennen møtte en avslappet Tshawe torsdag formiddag, før duoen skulle spille på Kick Scene. Gruppas andre halvdel, Yosef Wolde-Mariam, lå syk på hotellrommet, og kunne ikke stille til intervju. Til tross for at Madcon ikke hadde den store dagen i Kristiansand, er de vanligvis kjente for å være ganske så energirike.— Meg og Yosef distanserer oss fra den kyniske businessdelen av musikkbransjen, og overlater det til andre bransjefolk. Vi fokuserer på å ha det gøy, lage fet musikk og prøve ut nye ting. Det er grunnen til at Madcon klarer å holde på energien, vi gjør det for kjærligheten til musikken, sier Tshawe.

Rundt 150 tilskuere tok turen til Kick Scene torsdag kveld for å se Madcon. Foto: Martin Litwicki

Madcon er for tiden på turné, og spiller på flere scener i Norge, Finland, Sverige og Danmark. Siden Madcon ble stiftet i 1992 har de turnert over hele verden, og spilt på scener hvor de har blitt ansett som både superstjerner, og som totalt ukjente:— Jeg er glad i en utfordring, og det er alltid best å spille et sted hvor man er ukjent. Da må man vinne publikum helt på nytt og overbevise de på en annen måte enn kjernepublikummet i Norge, sier Tshawe.

- Quarten var galskap

Kristiansand er en av de byene hvor Madcon har hatt flest spillejobber. Tshawe trekker fram Quart-festivalen som et høydepunkt:

— Quart-festivalen var generelt bare helt kaos og galskap, og vi har sykt mange gode minner derfra. Vi må ha spilt der rundt fire eller fem ganger og alt er blitt et stort og festlig minne i hodet mitt. Jeg klarer ikke å skille de forskjellige årene. Når jeg går i Kristiansands gater hender det at jeg ler for meg selv og tenker over de syke minnene som har blitt skapt her fra de tidligere Madcon-årene.

Norsk raps «Gandalf»

Madcon har lenge vært en inspirasjonskilde for unge, norske rapartister. Tshawe selv synes nivået på den nye generasjonen er i ferd med å bli høyt. Kaveh, er et av de nye navnene han har troa på:

— Jeg har sett han vokse fra en liten drittunge til en dyktig, ung mann med store ambisjoner. Han er jo oppvokst med Madcons musikk, og lært litt magi fra gamle «Gandalf» selv, sier Tshawe og ler.