Søndag kveld mottok forfatter og kunstner Ingrid Juell-Moe Søgnes kulturprisen for 2013 på nyttårskonserten i Søgne. Ildsjelen er både rørt og takknemlig for prisen.

— Jeg er veldig overrasket over å vinne denne prisen. Det er rørende og jeg er takknemlig. Det var ikke forventet i det hele tatt.

Leder i Enhet for kultur, Kristian Strøm-Flagstad, sier at prisen var fullt fortjent.— Kulturprisen går til et kulturmenneske i aller høyeste grad. Det er en meget fortjent mottaker.

Vil at Havbukta skal bli kultursenter

Forfatteren sier med et glimt i øyet at sjekken på 10.000 kroner skal brukes til lokale formål.

— Jeg vil kjøpe en grunnstein til kapellet i Ny-Hellesund, og bruke pengene på en startkapital for å kjøpe Havbukta slik at det kan bli et kultursenter.

Ikke aktuelt å kjøpe Havbukta

Havbukta er den tidligere eiendommen til forfatteren Vilhelm Krag. Eiendommen anses å være en kulturskatt i Ny-Hellesund. Ordfører i Søgne Kommune, Åse R. Severinsen, oppfordrer heller forfatteren til å bruke pengene på seg selv.

— Det er ikke aktuelt at kommunen kjøper opp Havbukta. Det er ingen initiativ fra noen parter om dette prosjektet. Jeg ville heller anbefalt henne å kose seg med pengene selv, svarer en munter Severinsen om saken.