— Det blir utrolig stas, ett av høstens høydepunkt. Jeg gleder meg veldig, sier Janne Molberg, daglig leder for Cinemateket i Kristiansand.

Den danske filmskaperen gjester Cinemateket tirsdag kveld. Der skal han holde et innledende foredrag til sin film «Århus by Night» fra 1989, som vises tirsdag kveld.— Han skal snakke om hvordan det er å lage personlig filmer og ærlige portretter. I «Århus by Night» utleverer han virkelig seg selv som filmskaper, sier Molberg, og forteller at Malmros er kjent for sine nære, selvbiografiske filmer med omtanke for mennesker, detaljer og interiør.

På Cinemateket vises Nils Malmros' film "Århus by Night" fra 1989. Foto: Cinemateket

Visningen av «Århus by Night» og det innledende foredraget, er et samarbeid med Sørnorsk filmsenter, og har blitt gjort mulig grunnet filmsenterleder Kirsten Bonnén Rasks kjennskap til Malmros. Hun har tidligere jobbet som dramaturg på flere av filmene hans.

I «Århus by Night» utleverer han virkelig seg selv som filmskaper.

Janne Molberg

Malmros debuterte med spillefilmen «En mærkelig kærlighed» helt tilbake i 1968, og var aktuell med «Sorg og glede» i fjor. Av andre kjente filmer kan nevnes «Kunnskapens tre» og «Skønheden og udyret».