— 2015 har vært et veldig godt kinoår, mye bedre enn fjoråret, sier kinodirektør i Kino Sør, Kim Skarning Andersen.

Han mener det rett og slett er på grunn av bedre titler i år.

— Spesielt det siste halvåret har det vært mange store titler. Vi har blant annet hatt James Bond og Star Wars som har trukket utrolig bra med folk til kinosalene. Ellers trekker alltid barnefilmene godt, sier Andersen.

Kinosjef Kim Skarning Andersen. Foto: Kristian Hole

På norsktoppen i fjor var det Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama som krabbet til topps på lista i Kristiansand, med 14.376 besøkende. Også i år går førsteplassen til en norsk film, nemlig Bølgen, som til nå har blitt sett av 20.224 personer på Kristiansand Kino.Les vår anmeldelse av Bølgen:

Desemberfavoritten

Star Wars er den soleklare publikumsfavoritten i desember. I løpet av to uker er The Force Awakens sett av 11.061 kristiansandere. Markedssjef i Kino Sør, Susanne Lynne, sier at desember alltid er en god måned for kinoen.

Les vår anmeldelse av Star Wars-filmen:

— Det kommer mange store filmer i desember og det trekker mye folk til kinoene. Også i romjula er det mange besøkende, så det kan virke som at det å gå på kino er en slags juletradisjon for mange, sier Lynne.

Mye å glede seg til

Kinodirektøren tror at 2016 fort kan bli et like godt år som 2015, kanskje bedre.

— Til neste år er det utrolig mange filmer vi gleder oss til. Vi får den nye filmen til Quentin Tarantino, The Hateful Eight, i begynnelsen av januar. Den blir etterfulgt av The Revenant med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, en film der Kristoffer Joner også er med. Av norske filmer kommer Birkebeinerne og Erik Poppes Kongens Nei - Tre døgn i april. Sistnevnte kan godt mulig bli like stor som Max Manus. Ellers er det barnefilmer som Istid 5 og Oppdrag Dory, oppfølgeren til Oppdrag Nemo, som etter alt å dømme blir de store publikumsmagnetene, sier Andersen.