KRISTIANSAND: — Denne konkurransen er så populær at det kommer deltakere helt fra Tromsø, sier arrangementsansvarlig Hanne Sandtorv på Samsen fornøyd.

Fredag arrangeres breakdancekonkurransen Battle of the South i Bingen, og det ligger stor prestisje i arrangementet. Sju lag (eller crew som det egentlig heter), er meldt på konkurransen. Tre kommer fra Kristiansand, tre fra Oslo og ett fra Tromsø.

— De fra Tromsø er tre jenter som kaller seg Undefined, sier Sandtorv. Også fjorårsvinnerne Floor Knights fra Oslo kommer. To av dem deltok i Dansefeber på tv etter at de vant i fjor.

— Dette er en stor happening. Vi dekorerer hele Bingen med graffitikunst, og DJ Inti snurrer plater. I pausen er det danseshow med «proffisene» Soul Stars fra Oslo, sier Sandtorv. Battle of the South har vært arrangert siden 2005, og er da som nå en del av internasjonal uke på Samsen.

— Warning Skillz fra Kristiansand opptrer også lørdag i forbindelse med kulturdagen til Childlife, sier Sandtorv.

En annen spennende del av internasjonal uke er norgespremièren i kveld på filmen «Shootback», som er en dokumentar fra slummen i Nairobi. Strømmestiftelsen står bak visningen. Se mer på www.samsen.com.