— Jeg må forandre på at jeg har en tendens til å fortelle pressen alt. Av og til angrer jeg litt på hva jeg har sagt, innrømmer Glenn Lyse dagen før det blir klart om han kommer til finalen av «Idol».

Med bare tre gutter igjen og to finaleplasser å fylle skal Lyse gi alt når han står på scenen fredag med låter dommerne har valgt ut.

— Jeg skal jobbe knallhardt for å komme til Spektrum, lover han.

Godt fornøyd med låtene

Glenn skal synge to låter, «Dancing in the dark» av Bruce Springsteen og The September Whens «Cries like a baby», og er fornøyd med sangene han har fått tildelt.

— Jeg er ikke så vant til å synge Morten Abel, men jeg skal ikke klage, sier Glenn samtidig som han er litt skeptisk om ungdommene som ser på «Idol» kjenner sangene.

— Hva er ditt forhold til med-siddis Abel?

— Jeg syntes han er en fantastisk låtskriver og elsket de nye soundene bandet hans hadde. Jeg har sikkert kjøpt «Mother I've been kissed»-plata to-tre ganger i mitt liv og har ofte hatt den med meg på fest.

- Aldri spilt så lite som nå

«Idol» har ikke helt blitt som Glenn hadde forestilt seg. I begynnelsen var det mye fokus på musikken med plateinnspilling, øving og allsang med de andre deltakerne. Nå brukes tiden på andre «ting».

— Jeg har aldri spilt så lite som jeg gjør nå. Men det er vel en del av hele greia, å lære å takle presset.

Og press er det. Fra morgen til langt på natt er det intervjuer, øving, planlegging, fotografering, filming og promo.

For tiden vurderer Glenn hvilke låter han skal synge hvis han kommer til finalen neste fredag.

— Jeg har lyst til å ta en låt som jeg spilt tidligere. Det er så lite tid til å lære seg nye tekster at jeg heller vil gjøre en kul versjon av noe jeg kan fra før.

Kanskje bare begynnelsen?

— Er det trist at «Idol» nærmer seg slutten?

— Hvis jeg kommer langt er ikke dette slutten. Da er det jo bare begynnelsen, sier 33-åringen optimistisk samtidig som han ikke er helt sikker på om han har sjanse til å vinne hele «Idol».

— Jeg har vel 33,333333 prosent sjanse, ler han diplomatisk.

Å stå på scenen i Oslo Spektrum er noe Lyse absolutt har lyst til å gjøre og gleder seg til å (kanskje) få oppleve applaus og jubel fra flere tusen frammøtte.

— Det var 8.000 som meldte seg på «Idol» og å få synge foran like mange får meg nok til å tenke på hvor liten sjangs det er å komme til finalen. Det blir et vanvittig kick, konstaterer Lyse.