Flere nye spillkonsoller og økt satsing på nettbaserte spill medførte at at det globale dataspillmarkedet opplevde en omsetningsøkning på 14,3 prosent fra 2005 til 2006. Ifølge prognoser fra medierådgivningsbyrået PricewaterhouseCoopers vil trenden fortsette.

— Passerer plateindustrien

— I løpet av 2007 vil en se at dataspill passerer plateindustrien i omsetning, sier Arild Kalkvik, norsk redaktør for rapporten Global Entertainment and Media Outlook: 2007–2011. I 2005 ble det solgt dataspill for rundt 162 billioner kroner, mot 186 billioner i fjor. Ved inneværende års slutt, forventes salget å ha passert 220 milliarder kroner de siste tolv månedene. Til sammenligning ventes salget av innspilt musikk å nå 210 milliarder i 2007. Mer nettbasert

Som følge av trusselen fra pirater, og et økende antall bredbåndsbrukere, spår PricewaterhouseCoopers i sin rapport at bruken av nettbaserte spill, også til konsoller, vil oppleve ytterligere sterk vekst i årene framover. Den årlige omsetningen i spillmarkedet spås en årlig vekst på 9,1 prosent til 2011. — Mens plateindustrien holder seg stabil som følge av veksten i lovlig digital nedlasting og en økning i en rekke større markeder i Asia, fortsetter spillindustrien veksten i alle markeder internasjonalt, hevder redaktør Kalkvik.