KRISTIANSAND/OSLO: — Det var helt forjent. Vi la lista høyt med "Gutta Boys". Vi ville lage et kvalitetsprodukt, selv om det var for barn. Det er viktig å satse på kvalitet også for den målgruppen, sier Andresen til fvn.no.

Han hevder at han ikke visste noe om utmerkelsen på forhånd.

— Vi visste ingen ting. Men vi håpte jo at det var vår tur nå. Det er imidlertid farlig å gå inn i sånne ting med store forventninger, sier Andresen, som kunne slippe jubelen løs fredag kveld, da tv-serien han har regissert gikk helt til topps i kategorien beste barne- og ungdomsprogram.

— Det var veldig hyggelig.

- Hva betyr det å få en sånn pris?

— Det er klart at det er veldig tilfredsstillende å få anerkjennelse fra bransjekollegaer som sitter i juryen. Og det er også veldig moro for de som lagde serien. Jeg vet at flere av dem satt og så på Gullruten. Det er gøy for dem å bli løftet frem såpass lenge etterpå, sier regissøren, og sikter til at det nå er nesten to år siden serien ble spilt inn.

Det er imidlertid ikke første gang "Gutta Boys" blir satt pris på. Før jul i fjor ble tv-serien Emmy-nominert i kategorien barn og ungdom, men nådde ikke til topps der.

Emmy-nominasjonen delte han med nok en sørlending. Espen Fyksen er mannen bak animasjonsserien "Elias", som også ble hedret med Gullrute fredag. "Elias" ble tildelt den gjeve fagprisen.

Regissør, Andresen røper at han nå har et annet spennende prosjekt på gang.

— Jeg holder på å utviklet et spillefilmprosjekt. Men jeg har ikke lyst til å gå ut med så mange detaljer ennå. Sånt tar tid, sier han hemmelighetsfullt.