Intervjuet med guttene bak Hellpatrol: — Det var gylne tider!

KRISTIANSAND: Den åtte minutter lange filmen "Hellpatrol" viser en håndfull gutter, hver av dem utstyrt med hagle eller rifle, som møtes til et oppgjør ute i en falleferdig hytte i skogen på Flekkerøya.

Filmene, som varer i noen minutter, er lagt ut på nettstedet Youtube i 2007. B-actionfilmer fra 80-tallet ser ut til å ha vært inspirasjonskilden til de fantasifulle filmskaperne, som har fokusert sterkest på skyteoppgjørene og mindre på det filmtekniske.

Guttene løper rundt i skogen og brenner løs på hytta i skogen med skarpladde hagler og rifler. Flere av dem kjører omkring på moped uten hjelm.

I flere av klippene ser man munningsflammer, fykende treflis og glasskår som singler i det hagleskurene treffer hytta.

Oppfølgeren, "Hellpatrol 2" , starter inne i en hytte på øya. En person varmer opp et hvitt pulver i en skje med lighter, før innholdet trekkes inn i en sprøyte som settes i armen. En person stikker av med det hvite pulveret.

Deretter er det stort sett Hellpatrol 1 "revisited": Gutter med hagler forfølger gutter med hagler, skyting, skyting og atter skyting. Noen dør, og gangsterne får tilbake det hvite pulveret sitt.

Den første filmen er tatt opp i 1989. Totalt skal det være laget fire "Hellpatrol"-filmer, og det ble lagt ned mye arbeid i å lage dem.

Nå, 18 år senere, har altså noen lagt ut et par av filmene på Youtube.

Fvn.no har vært i kontakt med filmskaperne, som forteller at " ingen reagerte" på at unggutter kjørte rundt på moped med hagle på ryggen.

SE FILMENE HER:

Hellpatrol

Hellpatrol 2