Storfilmen «Wide blue yonder» spilles nå inn i Haugesund. De norske skuespillerene og crewet rundt får bryne seg på den 82 år-gamle legenden.

Kåre Conradi — skuespiller

– Det har vært helt eventyrlig å jobbe i nærheten av en levende legende som Lauren Bacall. Jeg har vært så heldig å få litt kontakt med henne. Hun er relativt sky, men jeg hadde en morsom opplevelse forleden dag ... Jeg skulle ha på meg våtdrakt i en scene, og via en av Miss Bacalls assistenter fikk jeg nyss om at stjernen var interessert i å se meg i kostymet. Da jeg hadde ålt meg inn i drakten, sto Bacall med ryggen til. Hun så ut som det hun er, en gammel dame, men da jeg kom forbi, snudde hun seg og glimtet til: Det var plutselig en 35 år gammel, flørtende kvinne som spøkefullt utbrøt: «Oh shit», forteller Kåre Conradi.

Robert Skjærstad - skuespiller

– Jeg har aldri i min yrkeskarriere vært så nervøs som da jeg skulle spille mot Lauren Bacall. Det var nesten ikke til å holde ut. Til tross for hennes høye alder, har hun teksten inne. Dessuten oppdaget jeg med en gang filmingen var i gang at jeg hadde med en strålende skuespiller å gjøre. Hun var hundre prosent til stede. Så meg rett inn i øynene, visste nøyaktig hvor jeg befant meg, og fikk meg til å glemme all nervøsitet. En fantastisk og uforglemmelig opplevelse.

Alyson Ritchie - kostymedesigner

– Miss Bacall er en krevende dame. Men noen av oss som har rukket å bli bedre kjent med henne i løpet av denne tiden, vet at hun har en vidunderlig sans for humor. Det hun ikke kan fordra, er uprofesjonelle mennesker, og hun har ingen betenkeligheter med å gi uttrykk for sin irritasjon dersom hun ikke er helt fornøyd med folkene som jobber rundt henne. Noen få får innpass. Da jeg skulle bestemme klærne til hennes rollefigur May, forsto jeg raskt at jeg måtte kle henne som om hun var Bacall selv. Jeg hadde neppe fått presset gjennom andre ideer i dette tilfellet.

Laurie Nordskog - Bacalls hundepasser og assistent

– Jeg har grått mer enn én gang i løpet av innspillingsperioden. Det har vært tøft å skulle gjøre en diva av Bacalls dimensjoner tilfreds. Jeg har vært sjåfør for henne, og jeg har passet hunden hennes. Hunden er nydelig, den. Bacall er åpenbart svak for dyr og unger. Jeg hadde sønnen min på ti med på settet, og han kom svært godt ut av det med superstjernen. Hun proppet ham med sjokolade og var vennligheten selv. En sammensatt dame.