OSLO: — Jeg har vondt i smilemuskelen min, sier Gjennestad til fvn.no etter finalen.

I finalen sang han «Mountain Dew», den samme sangen som han sang i den innledende runden. Gjennestad var godt fornøyd med fremførelsen.

— For første gang holdt jeg på å rote med teksten, men jeg er fornøyd. Vi hadde liv på scenen og fortalte at det svingte skikkelig, sier han.

Resten av kvelden og natten skal brukes til å feire.

— Nå skal vi ut med de andre deltakerne, Dan Børge Akerø, dommerne og teamet som har produsert showet, sier Gjennestad.

Vil lage plate

Hele 72 000 kroner kunne 25-åringen fra Rygene innkassere fra TV-seerenes stemmer i lørdagens finale. Han har til sammen i konkurransen tjent hele 216 000 kroner.

— Det betyr så mye at det norske folk liker det jeg gjør. Hva den enkelte dommer er så individuelt. Jeg er så glad for alle stemmene jeg fikk, sier Gjennestad.

Hva han skal bruke pengene til vet han ikke ennå.

— Nei, det må gudene vite. Jeg skal bruke en del på musikk og få laget en plate. Ellers vurderer jeg å invitere min kjære forlovede med på en tur til Amerika, sier

- Det er så fortjent

Dommerne kunne bare velge to artister videre til superfinalen i «Kjempesjansen». Den sjarmerende sørlendingen kom ikke gjennom nåløyet.

I stedet valgte dommerne 16 år gamle Felix Peikli og 20 år gamle Alexander Rybak. Sistnevnte vant «Kjempesjansen» 2006. — Det er så fortjent. Kjempe gøy at Alexander vant. Han er en så lun og fantastisk person, og jeg unner han hver eneste krone, sier Gjennestad.