KRISTIANSAND: — Ingen kan erstatte Paddys, la det være sagt med en gang. Men hvis vi klarer å skape et utested som er tilnærmet like koselig, ja, da tror jeg vi er langt på vei, sier Geir Legreid.Eieren av restauranten Herlig Land på Markens tar nå skrittet inn i de brune pubers landskap. Og med navnet Patricks Pub og Restaurant er det liten tvil om at konseptet er av irsk herkomst. Voksent publikum

  • Vi vil selvsagt ha fokus på tradisjonell god ølkultur, samtidig som også maten vil få solid oppmerksomhet. Både småretter, tradisjonell pubmat og klassiske middagsretter vil få plass på menyen, sier Legreid.I kjølvannet av Paddys' bortgang har utelivsbransjen i Kristiansand grublet på seg grå hår for å knekke koden som vil sikre dem den enorme kundegruppen - som plutselig sto uten et stamsted. Geir Legreid legger ikke skjul på at det er akkurat denne kundegruppen han nå vil lokke inn i Markens Gate 10. Perfekt

— Beliggenheten er perfekt. Nå blir det opp til oss å skape et lunt og koselig sted som folk blir glade i, sier Legreid.Inntil i fjor høst var det utestedet og restauranten Phileas Fogg som holdt hus på denne adressen. Ironisk nok var Geir Legreid med på å starte nettopp Phileas Fogg i 1995. Syv år senere ble han kjøpt ut av kompanjong Rangnar Kristiansen.Nå er Legreid tilbake på gamle tomter, og denne gangen mener han at det finnes et hull i Kristiansands utelivsbransje som må tettes.- Vi jakter på et voksent publikum, de som fortsatt leter etter en trygg havn som følge av at Paddys ble lagt ned. Vi vil skape et sted der voksne mennesker trives, sier Legreid.Han innrømmer gladelig at han hopper etter både Wirkola, Nykänen og Stallemo når han rundt 1. november åpner dørene. Personaljakt

— Jeg tror den største utfordringen blir å finne et personale som skaper den riktige atmosfæren. Akkurat som på Paddy vil vi ha pubverter som snakker med og til gjestene, og som evner å skape den rette atmosfæren, sier Geir Legreid.Fædrelandsvennen kjenner til at tidligere ansatte ved Paddys allerede er blitt forespurt om de kunne tenke seg ny jobb på Patricks.- Vi er midt inne i prosessen med å finne dyktige pubverter, men det kan jeg ikke kommentere ytterligere, sier Legreid.Dyktige ansatte, kombinert med et bredt utvalg av ølsorter og en halvliterspris på 54 kroner, håper han vil føre til at folk strømmer til Patricks.