ARENDAL: — Vi er veldig stolte av å få Clawfinger til byen siden det er åtte år siden de var i Norge sist, sier arrangementsleder Dag Tynes til fvn.no.

Konserten kom i stand etter flere samtaler med barndomskameratene Bård Torstensen og André Skaug i Clawfinger, som begge er fra Arendal. Men ifølge Tynes har det aldri passet. Nå som bandet er på europa-turné fikk de det til og dermed er det duket for en real rockefest i Aust-Agders storstue.

— Jeg synes det er kjempebra og fryktelig gøy. Clawfinger er ikke bare et band av internasjonal caliber, men har tekster med et viktig politisk budskap. De tar et oppgjør med ting i samfunnet de ikke synes er bra. Det blir ikke bare klissete tekster om kjærlighet og dagen derpå, ler Tynes, og legger til.

— Jeg har snakket med bandet, og de gleder seg veldig til å spille i Arendal igjen. Spesielt gøy er det for Torstensen og Skaug som kommer herfra. De har en hard kjerne av fans på Sørlandet som følger dem i tykt og tynt.

For å gjøre kulturhuset klart for den hardtslående konserten kaster arrangørene ut samtlige stoler og rigger en real rockescene med ekstra høytalerrigg.

— Det er vanskelig å si hvor mange publikummere vi kan forvente. Jeg håper at vi kan fylle opp lokalet med noen hundre personer. Det blir ikke det folk vanligvis forbinner med et kulturhus, lover Tynes.

Samtidig er ikke Tynes spesielt fornøyd med billettsalget så langt.

— Vi har fått mye pepper for å arrangere for lite rocke-konserter i Arendal Kulturhus. Da synes jeg det er på sin plass at folk kommer når vi først arrangerer en skikkelig rocke-kveld. Til nå har vi bare solgt 80 billetter, sier Tynes.

Clawfinger gav ut sin debutplate i 1993, med blant annet landeplagene Warfair, The Truth og "Nigger". Sistnevnte sang lå åtte uker på VG-lista.

— De vil nok spille noen sanger fra den nye plata "Hate Yourself With Style", men det blir også mange av de gamle låtene, sier Tynes.