OSLO: — Jeg er virkelig ikke den største sangstjernen, men det dreier seg også om noe mer, nemlig om å ha kraften og energien, å ville fortelle en historie. Og det har jeg. Å synge for andre er veldig gøy, men for noen kan det være noe veldig sårbart, innrømmer hun til Dagbladet.no.

I disse dager forbereder Kaptein Sabeltanns datter seg til musikalen, som begynner 27. september på Chateau Neuf, skriver avisen.

Selv om hun får mye hjelp fra sangpedagog, tør hun ikke synge for kjæresten, Jan Fredrik Karlsen, helt ennå. Helt siden mars 2004 har hun og Idol-dommeren vært et par, dersom man ser bort ifra det halve året de hadde pause fra hverandre.

— Det er mange som er en stund fra hverandre, og så finner de sammen igjen. Fordi vi var offentlige personer, framstod det hele som så dramatisk. Men selv om det er trist, selv om det er kjipt og vanskelig fordi du har barn, er det viktig å huske på at det er så mange som har det så enormt mye verre. Men det er klart at det føltes godt å gå gjennom en prosess og finne ut hva som er rett. Å fatte den riktige avgjørelsen en gang til, forklarer hun til Dagbladet.no.

Når hun får spørsmål om hvordan de to fant sammen igjen, er Formoe rask med å svare:

— Det var vel kjærligheten som var for sterk, sier hun og smiler.

Ifølge Formoe har hennes personlige erfaringer hjulpet henne på scenen.

— Jeg tror du kan bli en bedre skuespiller av å leve litt. Etter jeg fikk barn har jeg blitt modigere. Det er som å skru på en bryter – alle følelsene kommer plutselig opp til overflaten. Alt er blitt tydeligere i meg. Det kan jeg bruke i jobben min, påpeker hun