KRISTIANSAND: Matias Tellez har rukket mye på kort tid. Som 14-åring troppet han opp i studio hos produsentene Kato Ådland og HP Gundersen i Bergen, la frem hele 200 ferdigskrevne låter og ble umiddelbart omfavnet. Den unge bergens-chileneren spiller fengende gladrock a la 60— og 70-tallet, med betydelige innslag av latinske rytmer. Selv mener Tellez at han lager den musikken han selv savner, og har jobbet i uttallige år for å komme frem til et uttrykk han selv kunne være komfortabel med.

— Musikken min er den musikken jeg savner å høre. Når jeg ikke finner den låta jeg har lyst til å høre på, så lager jeg den selv. Rytme og latinske toner ligger naturlig for meg, og jeg er fornøyd om folk blir glade av å høre på meg, sier Tellez.

Perfeksjonist Kjærligheten til musikken vil ingen ende ta for den unge bergenseren, som hele tiden har en trang til å lage noe nytt. Siden han tok opp gitaren som 12-åring har han jobbet intenst med å finne sin egen stil. Den har han nå funnet, men innrømmer at han har en tendens til å bli perfeksjonistisk.

— Jeg har spilt inn to plater som aldri er blitt gitt ut før albumet kom ut 1. oktober i år. Jeg følte ikke at jeg hadde funnet akkurat det uttrykket jeg ville ha, sier Tellez, som ikke har kunnet unngå å bli sammenliknet med Bergens-kollega Sondre Lerche.

— Det var mer i begynnelsen. Etter at plata kom ut har det blitt mindre skriverier om at jeg ligner på han. Men det er jo ikke noe negativt å bli sammenliknet med Sondre Lerche. Jeg vil likevel si at jeg nok har mer felles med Alejandro Fuentes, med tanke på at vi begge er fra Chile, sier han spøkefullt.

For 18-åringens musikk minner lite om sørlandssjarmørens fløyelsmyke poptoner, og Tellez tror selv at han vil passe bedre inn i indie-konseptet på Charlies tirsdag, enn han gjorde da han spilte på åpningen av Africa Bar på Ernst for en tid tilbake.

— Jeg følte det var litt feil sted for meg. Litt sånn "get down" topp 20-sted. Men jeg har hørt masse positivt om at det skal være veldig bra å spille på Charlies!

Lanseres i Japan

Og når han entrer scenen på Charlies tirsdag kveld, lover han både flust av energi og mye hopp og sprett.

— Jeg håper det blir en fin opplevelse for både publikum og meg. Dette er gladmusikk og det skal publikum merke. Vi er en trio som har det gøy på scenen, og det vil vi ha publikum med på, sier Tellez, som i november skal lanseres i Japan. Plateutgivelsen på det japanske markedet skal etter planen følges av en egen turné i landet til våren.

Men først er det Kristiansand, Trash Pop og Charlies som står på menyen.

Les mer om Matias Tellez på myspace.