KRISTIANSAND: — Arbeidet har allerede startet, og vi er helt nødt til å finne ut hva Helge jobbet med de siste dagene. Alle avtaler med kunder og partnere må gjennomgås på nytt, bekrefter styreleder Magne Aasheim Knudsen.

Festivalsjef Helge Josdal ble sist torsdag rammet av et illebefinnende, hvorpå han mistet hukommelsen. I går valgte Josdal og hans familie å fortelle Fædrelandsvennens lesere hva som har skjedd. Dette for at alle som kjenner Josdal, enten profesjonelt eller personlig, får en forståelse av situasjonen og kan vise hensyn dersom de treffer eller snakker med ham.

Gravearbeid

I tillegg til at Quartfestivalen må klare seg uten en svært viktig sjef i ukene som kommer, er det også mange åpne spørsmål som nå må besvares. Hva jobbet Helge Josdal med i dagene før han ble syk? Hvilke avtaler var allerede blitt signert, hvilke avtaler skulle signeres, hadde han viktige møter de nærmeste dagene? Kort sagt; alle arbeidsoppgavene til festivalsjefen er nå under kartlegging.

— Vi må skaffe oss en oversikt over det Helge jobbet med slik at vi unngår misforståelser, sier Aasheim Knudsen.

Som følge av den dramatiske hendelsen har styrelederen styrket Quartfestivalens administrative stab. Musikksjef Jørgen Skauge, som allerede sitter i en meget krevende jobb, har påtatt seg ansvaret med å være konstituert festivalsjef.

— Jeg har snakket mye med Jørgen om arbeidspresset, og han har forsikret meg om at han har nødvendig kapasitet. Samtidig sørger vi for at han blir avlastet på alle kanter, sier Magne Aasheim Knudsen.

Står samlet

Økonomisk controller i Quart, Geir Stokke, har fått sin stillingsprosent økt fra 40 til 100 prosent med umiddelbar virkning. Sunnmøringen må nå gå gjennom alle gruppelederens budsjetter på nytt.

— Jeg må sørge for å få like god kontroll på sakene som det Helge hadde før han ble syk. Ikke minst må jeg gå gjennom avtaler med kunder for å sjekke hvorvidt det er gjort muntlige justeringer eller endringer, ting som ikke er nedskrevet, sier Stokke.

I tillegg til Stokke henter Quart inn ytterligere én ekstra siviløkonom for å støtte Skauge og Stokke med de økonomiske oppgavene. Styreleder Magne Aasheim Knudsen går også inn som aktivt arbeidende styreformann.

  • Det er fryktelig trist når slike ting som dette skjer, og som arbeidsgiver skal jeg gjøre alt i min makt for at ikke Jørgen Skauge eller noen andre i festivalen opplever at belastningen blir for stor i ukene som kommer. Vi skal ha daglige samtaler for å være trygge på situasjonen, sier Magne Aasheim Knudsen.

Tirsdag kveld ble alle gruppelederne i Quart informert om den medisinske tilstanden til festivalsjef Helge Josdal. Det ble et svært spesielt møte for en sammensveiset gjeng som nå har startet innspurten foran årets festival.

— Noen ble rystet, andre ble lei seg. De reagerte slik som vi alle gjør når slike ting skjer, forteller Magne Aasheim Knudsen.

Men han merker samtidig at fellesskapsfølelsen og viljen til å brette opp ermene blir større og sterkere i takt med de nye utfordringene.

— Alle i Quart står samlet til ekstra innsats, og vi skal som vanlig levere en fantastisk festival til vårt publikum, forsikrer styreleder Magne Aasheim Knudsen.