Animasjon/komedie

USA 2014

Regi: Simon J. Smith

Manus: Eric Darnell, Tom McGrath

Skuespillere: Benedict Cumberbatch, Ben Stiller, Jada Pinkett Smith, Jon Malkovich, Chris Rock

Norske stemmer: Anders Hatlo, Duc Mai The, Hauk Heyerdahl, Mads Ousdal, Jon Øigarden

Aldersgrense: 7 år

Egnethet: Familie

Pingvinene er fremdeles like hardtslående, oppfinnsomme og underholdende som vi er vant til fra «Madagaskar»-filmene og tv-serien. Fiffige og kjappe kommentarer, karatespark, judokast og halsbrekkende stunts — det er ikke en ting de fire pingvinene ikke mestrer.

Skipper, Kowalski, Rico og Menig er driftige på egenhånd, men i filmen slår de seg sammen med en annen elitegruppe kalt Nordavinden, for å stoppe skurken Dr. Oktavius Blekk. Han hater nemlig pingviner og verden generelt, og vil bruke sin onde oppfinnelse til å gjøre alle søte pingviner om til monstre. Oppdraget tar dem til Antarktis, Venezia, ørkenen, Shanghai, New York og Kentucky.

Til tider blir det litt mye på en gang, og i stedet for å trekkes inn i historien blir en litt sliten av å hoppe fra den ene actionsekvensen til den andre. De hadde ikke trengt å putte alt i en og samme film, men den gode humoren redder heldigvis helhetsinntrykket.

Flere av scenene er hysterisk morsomme og vil garantert trimme lattermuskelen hos både store og små . Alt i alt er dette en underholdende og festlig familiefilm, og det er garantert ikke siste gangen vi får se de fire agentpingvinene på det store lerretet.