Tid: Fredag kveld

Sted: Kick Scene

Publikum: 550

Kristiansand er andre stoppested på BigBangs seneste norgesturné. De er plateaktuelle med albumet Epic Scrap Metal, som av flere anmeldere allerede er kåret til bandets beste skive. Plata er imidlertid fortsatt fersk, og BigBang velger derfor å starte med den gode gamle publikumsfavoritten «Wild Bird», for å få de fremmøtte på tå hev fra start. Deretter kommer det mye nytt, blant annet «Cigarette» og «New Woman», som begge har potensial til å bli fremtidige liveklassikere.

BigBang er på mange måter et litt merkelig band. På plate er de gjerne bunnsolide, men sjelden glitrende. Det er lett å bli glad i dem, men man blir liksom aldri skikkelig forelsket. Live er det annerledes. På scenen har BigBang bare tre nivåer: Bra, meget bra og magisk. De har opparbeidet seg rykte som et av de aller beste konsertbandene i landet, et band som aldri svikter. Det kommer blant annet av en egen evne til å løfte selv middelmådige sanger til noe stort. På Kick er det riktignok tidvis bare bra, men etter hvert blir det både veldig bra og magisk.

Sørlandspublikummet har ødelagt mange ballader opp gjennom årene med utålmodig prating, bråk og roping under sangene, og noen gjør et godt forsøk på det samme denne gangen. Nye «Cities of the Plain» er imidlertid så praktfull at den ikke tar altfor mye skade av summingen blant tilskuerne. Det samme publikummet løfter deretter lokalet til sjeldne høyder under «Play Louder», et utmerket eksempel på en sang som låter uendelig mye bedre live enn på plate.

«Saturn Freeway» er et must på en BigBang-konsert, og lyder både tøft, pent og fengende. «Long Distance Man» fra Electric Psalmbook er imidlertid et atskillig mer spennende bekjentskap og ett av mange høydepunkt i andre halvdel av konserten. Det samme blir overraskende nok avslutningen «Girl in Oslo», som vi trodde var såpass utspilt at den ikke helt ville fungere som klimaks. Men det gjør den, takket være en intens og lidenskapelig vokalist/gitarist Øystein Greni, som skjuler det godt dersom han begynner å bli en anelse lei av bandets mest kjente låt.

At majoriteten av publikum deretter forlater Kick før lysene og stereoen kommer på, er en amatørtabbe som gjentar seg litt for ofte. Litt is i magen hadde lønnet seg, og kanskje gitt oss ytterligere noen godbiter. Vi har riktignok hørt BigBang enda bedre tidligere, men selv de nest beste konsertopplevelsene med dette bandet er verdt å samle på.