Det er lett å tenke på balladene til danske Savage Rose når man hører på debutalbumet til kristiansandbandet Chasing Charlotte.Stemmen til Charlotte Schøgren har litt av den samme inderlige og intense klangen som Annisette i Savage Rose. Utformingen av låtene har også en del det samme i seg som heltene fra vårt naboland på andre siden av Skagerrak.

Vi snakker om smektende soulballader og enkelte poppete midtempolåter. Charlotte Schøgren sin vokal ligger langt framme i lydbildet hele veien, og bak henne dannes et luftig og smakfullt lydbilde med mange besnærende toner fra orgelet til Sølve Eggebø. Nakent og fint. Ikke for mye, ikke for lite. Noen fine solopartier, og en serie med helt ålreite tekster som det er verdt å lytte til.

Albumet har en gjennomgående positiv stemning og atmosfære, selv om noen av låtene har tekster som griper fatt i såre temaer som svik, savn og sorg. Vi kan godt kalle det softrock, og det man kan savne er en riffbasert og tøff rockelåt som bryter med det som er her, og som kunne ha skapt en større og bedre variasjon. Men det vi får er luftig og fint. Godt utført av dyktige musikere med en sterk stemme i front.