BjørnEidsvågCover.jpg

Han nærmer seg 60, og synger ”Eg vil ikkje dø”. La oss håpe han får leve lenge, for det er fortsatt sprut og energi i bamsefar. Her er han faktisk tøffere og mer utfordrende enn noensinne. Det er litt av en prestasjon når vi tenker på at dette er hans 25. utgivelse.

Bjørn Eidsvåg ville prøve noe nytt denne gangen, og dro til studioet til Tobias Fröberg på Gotland, slik som blant annet Ane Brun og Christel Alsos har gjort før ham. Fröberg setter sin signatur på mange av låtene med stilige arrangementer i en fristende produksjon. Men Eidsvåg har langt fra forlatt sin stil og sitt særpreg. Her er bare litt mer variasjon og et mer levende lydbilde.

Sanger som ”Stadig på leit”, ”Gud med liten g” og den avsluttende ”Så godt me kan” er typisk Eidsvåg, mens han nærmer seg sjangeren westernswing på ”Under radaren”. Med den flotte ”Kvinnen” har Eidsvåg skrevet en av sine beste tekster, og det gjør sterkt inntrykk når han synger om 22. juli-katastrofen på ”Så kom den til oss”. På ”Chelsea” tar han utgangspunkt i Bill Clintons utroskap og vinkler det hele i retning av barns lojalitet overfor sine foreldre. Smart og stilig gjort.

Eidsvåg er med andre ord på rett kjøl her, som han synger det på duetten med Kurt Nilsen. På en mesterlig måte har han klart å fornye seg akkurat passe mye til at det låter friskt og nytt.

Bjørn Eidsvåg gjør konsert i Buen kulturhus i Mandal 15. november og i SKilden dagen etter.