En sterk stemme formidler en lyriker sine fargerike og meningsfulle dikt. Sigrid Moldestad synger ordene til Jan-Magnus Bruheim fra Skjåk. Det fikser hun veldig bra.

Bruheim ville ha fylt 100 år om han levde i dag, den 14. februar. Læreren og forfatteren ville sannsynligvis ha likt melodiene og uttrykket tekstene hans er blitt påført. For felespilleren og sangeren fra Sogn og Fjordane gjør selvsagt dette med respekt og alvor. Sammen med musikerne får hun det til å låte både dypt og lett. For det var vel slik med Bruheims lyrikk; nemlig at han brukte få ord for å framskaffe en dybde og en refleksjon. Av og til satt ordene langt inne; Bruheim behøvde ofte ikke så mange ord for å formidle sin lengsel, slik som på "Brevet". Sigrid Moldestad stiller for øvrig med et av albumets fineste melodier akkurat til den.

Sangene er godt krydret. Her er passe med variasjon. Fra de nydelige, melankolske, melodiøse og poppa "Å kjæraste" og "Tungt glir båten" via den mer folkemusikkpregede "Tri rosor", til den litt rocka "Den annsame". Dette er et album fullt av tidløshet og substans.

SigridMoldestad.jpg