Påskekrim

Kanal: NRK1 11., 13., 15. og 16. april

Skuespillere: Richard Harrington, Mali Harries, Hannah Daniel, Alex Harries

Aldersgrense: 15 år

BBC-serien «Hinterland», som er lagt til det naturskjønne kystlandskapet i Wales, handler om den erfarne kriminaletterforskeren Tom Mathias (Richard Harrington).Ikke helt frivillig har han brutt opp fra London og bosatt seg på landsbygda. Han møter et lukket og isolert samfunn, som skjuler mange mørke hemmeligheter.

Serien består av fire avsluttende episoder, og anmeldelsen er basert på første episode.

Mathias har ikke rukket å starte i jobben før han får en telefon om å komme inn tidlig. En eldre dame er savnet. I huset hennes er det blod overalt, og bilen hennes er borte. Etterforskningen avdekker den ene grufulle hemmeligheten etter den andre, og den gamle damen viser seg å ikke være så uskyldig som først antatt. Uten å røpe for mye, kan jeg fortelle at hun var bestyrer på et gammelt barnehjem hvor ikke alt gikk riktig for seg.

Serien byr på mye av det du ønsker deg av en påskekrim, men den er mørkere i både form og tone enn for eksempel «Poirot». Den avdekker ikke bare morderen, men også ganske så tragiske menneskelige skjebner. Harrington fungerer godt i rollen som detektiv, men det beste med hele serien er landskapet rundt. En perfekt ramme for en absolutt severdig påskekrim.