Helene Bøksle ble utfordret da hiphop var sjangeren. Denne lørdagen blir det nye utfordringer, kanskje spesielt i sjangeren latino. Foto: Julia Naglestad/NRK

KRISTIANSAND: — Jeg pusher meg lenger og lenger, også der jeg ikke skulle tro jeg kunne klare. Deltakelsen i Stjernekamp har gitt meg ny giv, sier Helene Bøksle.

— Jeg har lært å bli tøffere mot meg selv, og det tar jeg med meg videre i karrieren, legger hun til.

Sangkonkurransen er over halvveis, og mandalitten med den store stemmen er en av de fem deltakerne som fortsatt er med i kampen om seieren i årets Stjernekamp.

— Jeg har kjempelyst å komme til finalen, men konsentrerer meg om å levere for full energi fra gang til gang, sier hun.

Spesialtimer i latinodans

Bøksle har imponert i sjangere som storband, opera, country og 80-tallet. Også hiphop kom 32-åringen seg velberget gjennom. Lørdag venter en ny utfordring; latino.

— Det har vært mye øving, og jeg har fått spesialtimer i latinodans av Jesse, en ekspert på området. Så da blir det bort med den norske stiffness'en, og mye rumpevrikking, sier Bøksle.

— Jeg har funnet fram en Dolly-stjert. Jeg har alltid ønsket meg en stjert slik som Dolly har, og den skal jeg vise fram lørdag, legger hun til.

Vamp-klassiker

Lørdag er første gang deltakerne skal synge to låter. Bøksle har valgt Gloria Estefans "Conga" i latino, mens i den andre sjangeren, norsk, har hun valgt en låt som mange har et godt forhold til.

— Jeg går for Tir n'a Noir. Det er en sang jeg synger i veldig spesielle anledninger. Den kan fargelegge begge ytterpunktene av livet, sier Bøksle.

Sist lørdag var sørlendingen en av de tre med færrest stemmer. Det ble et skremmeskudd for artisten.

— Jeg trengte et ekstra spark, for å sette inn de siste kreftene. Det har vært seks intensive uker, og en periode var jeg litt sliten. Men nå må jeg finne fram det siste giret, sier hun.

— Jeg trenger all god hjelp, og må få si takk til alle som stemmer. Jeg er glad for alle de positive tilbakemeldingene jeg har fått, avslutter hun.