Martin Wikstøl trio varmet opp for Dumdum Boys på Dark Season. Foto: Kjetil Samuelsen

KRISTIANSAND: — Vi har vært på Dark Season siden første gangen, sier Linda og Martin Nordbø.

Sammen med sine venner Susan og Bengt Møller har ekteparet stilt seg bakerst i lokalene på Kick. På scenen varmer lokale Martin Wikstøl trio opp for headlinerne Dumdum Boys.

— Det er åttende gangen vi er her, sier Bengt Møller.

Buss fra Rogaland

Familiene Nordbø og Møller er fra henholdsvis Stavanger og Klepp, og kom sammen med en hel busslast av Dark Season-fans fra Rogaland i dag.

— Det er et veldig bra konsept, og grunnen til at vi har reist bort hit i 15 år. Det er kjekt med headlinere som Dumdum Boys og DeLillos. Vi kommer i alle aldersgrupper, og det er noe for enhver smak, sier Martin Nordbø.

— Nå gleder vi oss til Dumdum Boys. De er et bra liveband. Da blir det rock'n'roll, sier Susan Møller.

Første gang på Dark Season

Anette Eiken hadde kommet for å høre Martin Wikstøl synge på Dark Season. Foto: Kjetil Samuelsen

Litt lenger fremme i lokalet står Anette Eiken. Hun kjenner Martin Wikstøl, som varmer opp for Dumdum Boys.— Det er gøy å få med seg konserten til Martin, og det er kjempegøy at han får spille på Dark Season. Han er kjempeflink, og har sunget mye her på Sørlandet, sier Eiken, som er på Dark Season for første gang.

— Jeg har hørt mye bra om det, og det virker som det er mye bra artister, sier hun, og gleder seg til å oppleve trønderne i Dumdum Boys etter Wikstøl.

Kom for å høre Dumdum Boys

Ashish Nair og Espen Borrmann hadde kommet for å høre Dumdum Boys på Dark Season. Foto: Kjetil Samuelsen

Ashis Nair fra India og Espen Borrmann har nettopp flyttet til Kristiansand, og har kjøpt billett for å se Dumdum Boys.— Jeg har sett dem i Trondheim tidligere. Da var det litt mer folksomt, sier Borrmann.

— Jeg har kommet for å se Dumdum Boys, og dette er min første konsert i Norge, sier Nair.

Wikstøl slapp ny singel

Da Martin Wikstøl trio gikk på scenen, var det fremdeles god plass på Kick. Men etter hvert som supportbandet leverte den ene coverlåta etter den andre, ble det trangere om plassen.

— Vi vet vi er et supportband, og at de aller fleste har kommet for å høre Dumdum Boys, men det så ut som folk koste seg, sier frontfigur Martin Wikstøl, som har satset som soloartist siden i vinter.

Martin Wikstøl trio varmet opp for Dumdum Boys på Dark Season. I tillegg til frontfigur Martin Wikstøl, består trioen av Hilmar Kristoffersen (t.v.) på piano og Thomas Fagervik på gitar. Fagervik har skrevet Wikstøls singel "Safe To Be Ok", som ble sluppet fredag kveld. Foto: Kjetil Samuelsen

Da slapp han singelen "More Like You". I dag slapp han en ny; "Safe To Be Ok". Wikstøl sang under åpningskonserten i Domkirka for et par år siden, og satte pris på å få en egen scene i år.

— Det er veldig hyggelig å bli spurt. Det betyr at noen legger merke til det jeg gjør. Det er et godt skussmål, sier karen fra Øvrebø.

— Den nye singelen er veldig annerledes enn den første jeg slapp. Denne er mer rocka. Jeg vil kanskje miste noen tilhengere, men forhåpentligvis vinne noen nye. Jeg tror det er bra å kunne vise bredde. Jeg slipper en tredje singel i november, og alle tre er ganske ulike i uttrykket, sier Wikstøl.