ARENDAL: Arild Andersen, Tommy Smith & Paolo Vinaccia trio spiller under årets Canal Street–festival, melder festivalleder Mats Aronsen i en pressemelding.

Arild Andersen er en av de mest markante jazzmusikerne i Skandinavia. Han slo gjennom på 60-tallet, kanskje først og fremst på grunn av sitt samarbeid med Jan Garbarek. I 1982 startet han bandet Masqualero som ga ut fire album og vant tre spellemannpriser i sin ti år lange historie.

Tommy Smith er en skotsk saksofonist som blant annet har mottatt en BBC Jazz Award for sitt arbeid. Har har også spilt og turnert med artister som Joe Lovano, Chick Corea, John Scofield og Pat Metheny.

Italienske Paolo Vinaccia har bodd 25 år i Norge og jobbet med profiler som Nils Petter Molvær, Ketil Bjørnstad og Terje Rypdal.

Han hadde også bestillingsverket ”Landkjenning” til Canal Street i 2006 sammen med Terje Rypdal.

Trioen ga ut albumet "Live at Belleville" i 2008, noe som blant annet førte til at Andersen mottok prisen “European Jazz Musician of the Year 2008” av det franske “Academie du Jazz “. I sommer spiller de altså i Arendal under Canal Street. Canned Heat, The Real Thing, Amund Maarud og Tania Maria er også booket til festivalen, som foregår 25.– 28. juli.