GRIMSTAD/KRISTIANSAND: — Vi kommer nok til å vinkle programmet mot musikk, og det blir sikkert en stor del musikkvideoer i tillegg til dokumentarer som har med musikk å gjøre. Det er nok å ta av, sier Anita Svingen , daglig leder i Kortfilmfestivalen i Grimstad. Supersonic Live arrangeres 17. og 18. juli som en minifestival i teater- og konserthuset Kilden, og mye av det musikalske programmet er offentliggjort. Festivalen mønstrer navn som First Aid Kit, Sivet Høyem, Ane Brun, School of Seven Bells, Kurt Vile and the Violators og Atlas Sounds.

Visuelt program

KORTFILMSJEF: Anita Svingen og Kortfilmfestivalen lager filmprogram til Supersonic. Foto: Pressebilde Kortfilmfestivalen

Nå er det bestemt at det også skal settes opp et visuelt program på halvannen time i Multisalen på begge dagene, og det er altså film som tilbys. Kortfilmfestivalen har også tidligere erfaring med å lage filmprogram for musikkfestivaler.— Vi har samarbeidet med både Øya og Hovefestivalen tidligere om tilsvarende ting, sier Anita Svingen.

Imens tar mer og mer av programmet til festivalen form. Mandag ble det klart at Thelma & Clyde, Silje Kåfjord og Blackroom også er klare for Supersonic.

Kolstøs prosjekter

Thelma & Clyde er ett av hyperaktive Hanne Kolstøs prosjekter. Dette har hun sammen med Trygve Tambs Lyche, og sjangeren er vindskeiv elektronika. Debutfullengderen "White Line" kom i 2010 til gode kritikker.

LOKALHÅP: Silje Kåfjord fra Lindesnes synger på Kilden under Supersonic Live. Foto: Arkivfoto

I likhet med Thelma & Clyde er også Silje Kåfjord i stallen til kristiansandselskapet Karmakosmetix. Kåfjord ventes å komme ut med debutfullengderen i år, og har tidligere gjort seg bemerket ved å lage lydspor til NSB-reklamefilm, og å lage introduksjonstemaet til tv-serien "Schmokk".

Blackroom fra Bergen

Det tredje navnet som offentliggjøres fra Supersonic er Blackroom fra Bergen. Fram til 2008 het de Lorraine, men så brant øvingslokalet ned. Etter dette har de fått kontrakt i Japan, og har spilt både der og i USA med sin blanding av 90-tallstechno, rock og pop.