ØRLAND: Han entret scenen med stoisk ro under generalprøven i forkant av den første delfinalen av Melodi Grand Prix på Ørland lørdag ettermiddag. Om få minutter skal Rysstad i ilden foran en fullsatt sal og store deler av tv-Norge. På tross av at han er rolig og behersket, innrømmer den sympatiske Valle-musikeren at han kan ha tendenser til nervøsitet i minuttene før det virkelig gjelder.

— Jeg er forbausende rolig i forkant av dette, men nå er jeg også en mann som ikke har så lett for å stresse meg opp. Men av og til hender det at jeg blir litt nervøs rett før jeg skal på, sier Rysstad.

Ny frisyre og ny dress

Under generalprøven tidligere i ettermiddag satt det meste som det skulle. Med store tv-kameraer rundt seg på alle kanter, virket setesdølen sikker og trygg på det han fremførte. Det var ingen sure noter å høre.

I forkant av showet i kveld er han blitt både sminket og stæsjet av NRK’s medarbeidere, og Rysstad røper gjerne et par detaljer om kveldens scenekostyme. Tidligere på dagen er han også blitt nyfrisert på den lokale frisørsalongen.

— Jeg har fått skreddersydd en mørkelilla dress for anledningen. Den er virkelig flott! I tillegg har jeg fått låne en skjorte fra NRKs kostymelager. Dette er jo ikke akkurat en showlåt, så det passer liksom ikke med masse dansere og paljetter, men litt pynt må det jo være. Det er bare bra!

- Blir du nervøs av å se alle de andre deltakerne på scenen, eller blir du mer motivert?

— Jeg blir ikke nervøs av det. Jeg er veldig fokusert på det jeg skal gjøre der oppe og konsentrerer meg fullt og helt om det, sier han.