KRISTIANSAND: — Jeg kan ikke forstå annet enn at dette går veien for oss nå, sier Kjetil Nordhus, daglig leder i Sørf. Dersom kulturstyrets vedtak fra onsdag blir stående, får han og Sørf 450.000 kroner å dele ut i turne- og arrangørstøtte også for andre halvår 2012. Dette utgjør halvparten av den såkalte "rockemillionen" som det var så mye bråk rundt i forbindelse med fjorårets budsjettdebatt.

Kristiansand kommune har fra og med 2009 brukt en snau million kroner i året på satsning på rytmisk musikk, og dette beløpet deles mellom leie av scene på Kick, øvingslokaler og turne- og arrangørstøtte for lokale band og arrangører. Det er Sørlandets kompetansesenter for rytmisk musikk som administrerer beløpet. Det ble bråk da partiene Høyre, KrF, Pensjonistpartiet og KrF i fjor høst ville halvere denne støtten, og til slutt vedtok bystyret å dele ut halve millionen for første halvår i 2012. Resten skulle man diskutere etter at satsningen er evaluert, og det ble den da Telemarksforsking onsdag presenterte sin rapport "Politisk gehør?" for politkerne i kulturstyret.

— Rapporten var entydig meget positiv for oss, sier Nordhus.

Det synes kulturstyreleder Randi Haukom (H) også, og sammen med Aps representanter fremmet Høyre dette forslaget i kulturstyret:

"1. Det kommunale tilskuddet til SØRF justeres i forbindelse med 1. tertial i samsvar med rådmannens opprinnelige forslag til budsjett for 2012.

2. Evalueringens anbefaling om å utvide arrangement/turnestøtte-ordningen tas opp i forbindelse med HP 2013-2016."

Forslaget ble vedtatt med 6 mot 3 stemmer (KrF og Frp stemte imot), og skal dermed opp til godkjenning i bystyret førstkommende onsdag.

— Jeg mener vi må tilbake til rådmannens opprinnelige forslag, sier kulturstyreleder Haukom. Rådmannens forslag i fjor høst var ikke bare å videreføre turne- og arrangørstøtten, men også å øke driftsstøtten til Sørf fra 450.000 til 530.000 kroner i året. Dette økningsforslaget ble annullert av politikerne, og derfor har Sørf siden nyttår fortløpende vurdert å legge ned driften på grunn av pengemangel. Den andre forutsigbare støttespilleren, Cultiva, har som kjent utbetalingspause på ubestemt tid.