— Jeg forteller elevene mine hele tiden at de skal ta sjanser og gjøre ting de ikke kan. Nå er det min tur til å gå utenfor komfortsonen, for jeg er virkelig ingen danser, sier Venke Knutson til Fædrelandsvennen, etter det ble klart at den sørlandske popstjernen er blant deltagerne i "Skal vi danse" på TV2 til høsten.

Knutson sier hun har fått tilbud om å være med tidligere, men det har aldri vært aktuelt å takke ja før nå.

— Jeg både gleder meg og gruer meg. Jeg gleder meg til å prøve noe nytt og se om det fins en indre ballerina der. Jeg skal gjøre det jeg kan og nyte de to første ukene. Det er vel så lenge man er sikret å være med, sier hun.

— Kan du vinne?

— Jeg skal gjøre alt jeg kan for å gå til topps. Men jeg er realistisk. Jeg er ikke særlig flink, altså. Og jeg er spent på hvordan det blir å danse til koreografi, det har jeg ikke gjort så mye tidligere.

— Og nå blir du hele Norges danse-Venke i beste sendetid på TV2...?

— Det er det jeg er mest spent på, for jeg er veldig glad i privatlivet mitt. Men jeg tror det blir greit, det blir hva man gjør det til. Det er en fin mulighet og jeg gleder meg over det. Det blir en gøy høst, så lenge det varer, sier Knutson.

Birkeland-artisten debuterte med albumet "Scared" i 2004, og har levert et solid knippe radiovennlige poplåter siden den gang. Nå jobber hun med et nytt plateprosjekt.

— Jeg har brukt de tre siste årene på musikkskolen min og å skrive låter for andre. Men man skriver alltid litt til seg selv også. Jeg har en del ferdige låter og er klare til å slippe noen av dem. Men det er ikke noe konkret tidspunkt for det. Heldigvis har jeg et stort selskap som tar seg av den forretningsmessige biten, sier hun.