KRISTIANSAND: Sgrow er en elektronika-duo som består av Vilde Nupen fra Kristiansand og Kristoffer Lislegaard fra Drøbak. Bandet er nå booket til to internasjonale festivaler i sommer, Go North i Skottland og Play! i Belgia. Dette har skjedd som et resultat av Sgrows konsertopptreden på bransjetreffet Sørveiv i fjor.

Sørveiv tilhører et internasjonalt festivalnettverk som handler om bandanbefalinger og utveksling, og prosjektleder for Sørveiv, Kjetil Nordhus, forteller at Sgrow er ett av tre band de har anbefalt til sine europeiske kolleger.

— Tilbakemeldingene på Sgrow var svært bra fra veldig mange under Sørveiv. De er et friskt pust, visuelt stilige og lager intelligent popmusikk. Tydeligvis er dette elementer som flere av våre samarbeidsfestivaler også falt for. Det er veldig moro at vi har fått et band som spilte hos oss i fjor inn på to internasjonale festivaler allerede første året vi er med i dette opplegget. Og jeg har tro på at dette prosjektet kan bli en veldig bra motivasjon for 2013-artistene, sier Nordhus.