— Det er definitivt et av de største rockeverkene i historien. Ikke mye kan måle seg med det, sier formann i Stemmebruget, Svein Gunnufsen.

Han snakker om Led Zeppelin-klassikeren "Stairway to Heaven", som koret hans skal fremføre i Ravnedalen lørdag - i en ganske annerledes innpakning enn originalen.

— Vi synes jo det er blitt veldig tøft. Vi synger en del av gitarsoloene også, og på den lengste blir vi supplert av en gitarist. Det er nok noe av det vanskeligste vi noen gang har kasta oss over, og vi har gjort en del klassiske verk også. Vi er normalt firstemt, men her er det flere partier hvor vi synger åttestemt. Det er komplisert for amatører, sier Gunnufsen.

Utfordring

Stemmebruget er et amatørkor, men har hatt mange store oppgaver de siste årene. De var med på Åge Sten Nilsens Queen-prosjekt, holdt julekonserter og sang Beatles-låter for 2500 i Ravnedalen. Det var imidlertid på den store scenen, denne gangen blir det mer intimt på Café Genralen. Faktisk kan det fort bli rekordintimt, med 55 mennesker på scenen.

— Det blir en utfordring med plassen, men vi skal få det til. Vi har valgt et repertoar med mye allsangpotensiale, så vi kommer nok til å utfordre folk til å synge. Det blir spennende, sier Gunnufsen.

Blant låtene man kan høre lørdag er "Eye of theTiger", "Phantom of The Opera", "Gabriellas song", "Man in the Mirror", "Up Where We Belong" og en Queen-tribute.

— Vi har øvd på denne konserten siden høsten 2012. Både "Stairway to Heaven" og "Phantom of the Opera" er lange sanger, som det tar cirka 10 minutter å synge – og totalt er det vel rundt 130 sider med noter som det skal holdes styr på gjennom hele konserten, sier formannen.

Unge musikere

"Stairway to Heaven" er arrangert av 22 år gamle Eivind Antonsen fra Bodø, som til daglig studerer musikkvitenskap ved universitet i Oslo. Dirigent er jevngamle Helene Liepelt, mens bandet består av UiA-studentene Andreas Benoni, Bjørnar Bjørnstad, Andreas Brønstad, samt Johanna Larsen fra Stemmebruget på piano.