KRISTIANSAND: — Det har ligget i kortene lenge at Petter ønsket å gå av med pensjon, men det har ikke passet før nå, sier Espen Saga, styreleder i Kristiansand Kino Holding AS.

— Han har hatt en avtale som har gjort han at han kunne gå av tidligere. Det har vært et tema helt siden jeg tok over som styreleder for fem år siden, legger Saga til.

Petter Benestad blir 63 år til våren, og blir i stillingen til da. Han har vært en del av kinoen i Kristiansand i 35 år, de siste 30 av dem som leder. Stillingsutlysningen er lagt ut på nett, og den vil bli annonsert i ulike aviser den kommende tiden.

Espen Saga Foto: Erichsen, Jarl Fr.

— Petter har bygd opp kinoen fra ingenting og til det konsernet vi har i dag. Det er viktig å få på plass en som kan videreføre hans arbeid. Petter har vært innovativ, og har gjort Kristiansand Kino til en av landets beste kinoer. Samtidig kan det være fornuftig å få inn en person som kan se ting med nye øyne, sier Saga.- Det er trange økonomiske tider, og besøkstallene for kinoer stuper. Vi er på jakt etter en som kan tenke kreativt når det gjelder økende besøk. Vi er også inne i en prosess der det vurderes et delvis salg av kinoen. Ved et eventuelt salg er det viktig at den nye direktøren klarer å integrere en ny partner, samtidig som vi skal beholde det kinofaglige i Kristiansand, sier styrelederen.

— Dette er en utrolig gøy og spennende jobb, sier Benestad, som ikke tror det blir vanskelig å få kandidater til stillingen.

— Dette er en av de mest spennende jobbene i skjæringspunktet mellom business og kultur på Sørlandet. Jeg antar den er interessant for mange, sier Saga.