— Vi har valgt å vente med å permittere ansatte, og har vedtatt et foreløpig arbeidsbudsjett for minimumsdrift. Styret følger situasjonen nøye fram til årsmøtet i mars, sier styreleder Per Kvist i Kristiansand Kunsthall. Styremøtet i kunsthallen tok onsdag kveld stilling til det styrelederen beskriver som en prekær, økonomisk situasjon. Den har oppstått blant annet fordi støtten fra Plussbank på 100.000 kroner i året kan komme til å forsvinne, og fordi kommunen i sitt forslag til budsjett stort sett fastholder kuttet fra i fjor. 560.000 kroner er forslaget som ligger inne i rådmannens forslag til budsjett for 2014, og som skal vedtas 18. desember.

— Det er lagt ned et stort arbeid med å sende søknader, og vi har grunn til å tro at det vil komme inntekter som forsvarer den minimumsdriften vi legger opp til, sier Kvist. Det er også i mars Kristiansand Kunsthall vil få svar på sin søknad til Norsk Kulturråd om støtte derfra.

— Vi søker også Vest-Agder fylkeskommune om støtte, sier Per Kvist. Fædrelandsvennen skrev onsdag om at Kristiansand Kunsthall er den kunsthallen i landet som må klare seg med minst offentlig støtte, og den eneste som ikke får driftsmidler av sin fylkeskommune.