KRISTIANSAND: — Dette redder hele filmen, og legger grunnlaget for hele prosjektet. Vi er sinnssykt glade for støtten, sier regissør Even Hafnor.

— Location er på plass, skuespillerne er på plass, og nå jobber vi med kostymer, fortsetter Hafnor, som sitter på et kjøpesenter i byen for å gjøre research da Fædrelandsvennen ringer.

"Money Back Please" er en kortfilm om en ung jente som er dattera til en av tiggerne i byen. Hun fryser, og går derfor inn på et kjøpesenter for å varme seg. Der blir det problemer, vanskelige situasjoner oppstår, og folks fordommer mot tiggere blir utfordret.

Manuset, som er skrevet av Trond Arntzen, fikk hederlig omtale under Barnefilmfestivalen i fjor, og mandag og tirsdag i neste uke skal filmen spilles inn. Tidligere gikk Hafnor og produsentene De Jentene Der Filmproduksjon ut og etterlyste skuespillere. De er nå på plass.— Auditionrundene på Aladdin gikk veldig fint. De kom mange bra og flinke folk, og vi fikk alle skuespillerne vi trengte utenom den lille jente og hennes mor. De to skuespillerne har vi hentet i Oslo, der vi fikk god hjelp fra Oslo kommune som har et mottakskontor for romfolk, sier Hafnor.

— Planen er premiere på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Den har innsendingsfrist til 15. mars, men vi kan sende inn en versjon som ikke er helt ferdig. Men vi håper å ha den helt ferdig i løpet av våren, sier regissøren videre.

Filmen har et totalbudsjett på drøye 335.000 kroner, og har tidligere fått 50.000 kroner i støtte fra Fond for lyd og bilde. Med tildelingen fra Sørnorsk filmsenter er filmen allerede fullfinansiert.— Prosjektet er dessverre ikke støttet av NFI, så hvis filmen skal kunne realiseres er det nødvendig med 285.000 kroner i støtte. Even er et ungt talent, som jeg har stor tro på, og som bør få en sjanse av NFI. De bør gi han penger neste gang han kommer med et prosjekt, og ikke si nei, slik de har gjort nå, sier Kirsten Bonnén Rask, leder ved Sørnorsk filmsener.

— Kirsten har betydd mye, ikke bare økonomisk, men også som inspirasjon, avslutter Hafnor.